İstanbul’da İHA üretim merkezinin görüntülerini izinsiz çeken 2 Rus gazeteci gözaltına alındı

İstanbul’da İHA üretim merkezinin görüntülerini izinsiz çeken 2 Rus gazeteci gözaltına alındı

Gazeteciler Aleksey Petruşko ve İvan Malışkin ile bir Türkiye vatandaşının, İstanbul’daki İHA üretim merkezinin görüntülerini izinsiz çektiği gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Rusya’da yayın yapan NTV televizyonundaki bir programın metin yazarı Aleksey Petruşko ile kamera operatörü İvan Malışkin ve bir Türkiye vatandaşı, izinsiz olarak İstanbul’daki İHA üretim merkezinin görüntülerini çektikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sözcü’de yer alan habere göre, televizyon çalışanlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türkiye vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır” denildi.

'İLETİŞİM KURAMADIK'

Aleksey Petruşko ile kameraman İvan Malışkin'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Rus NTV kanalı yöneticileri; çalışanlarının İstanbul'da gözaltına alındığını belirterek ikiliden haber alamadıklarını açıklamışlardı. Rus televizyonunun yetkilileri; “Aleksey Petruşko ‘Bizi nedense hâlâ tutuyorlar' dediği kısa bir SMS mesajı gönderebildi. Daha sonrasında bir daha onlarla iletişim kurulamadı, aramalarımıza ve mesajlarımıza yanıt vermediler” ifadelerine yer vermişti.

DAHA FAZLA