İstanbul'da her 7 haneden biri İBB'den yardım istedi

İstanbul'da her 7 haneden biri İBB'den yardım istedi

İstanbul'da sosyal yardım için nisan ayında 682 bin 697 başvuru yapıldı. İBB İstatistik Ofisi'nin verilerine göre İstanbul’daki her yedi haneden biri sosyal yardım için başvuruda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstatistik Ofisi, sosyal yardım talebinde bulunan ve talepleri olumlu sonuçlanan kişilere ilişkin rapor hazırladı.

İBB İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, İstanbul'da 1 Nisan- 1 Mayıs 2020 tarihleri arasında 682 bin 697 başvuru yapıldı. Bu sayı, İstanbul’daki yedi haneden birinin başvuruda bulunduğunu ortaya koydu.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, her haneden sadece bir kişinin başvurabildiği sistemde, aileleriyle birlikte 2 milyon  600 bin kişi sosyal yardım talebinde bulundu.

Araştırmada öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

- Hanelerin yüzde 10.6'sı, İstanbul nüfusunun ise yüzde 12.7'si sosyal destek kapsamına alındı. En fazla başvuruyu kadınlar yaparken, başvuranların üçte ikisi 25-44 yaş aralığında bulunuyor. Hanelerin yüzde 43'ü düzenli gelire, yüzde 59.2'si sosyal güvenceye sahip değil.

- Başvuranların yüzde 4.9'u başka yerden destek alırken yüzde 23'ü asgari ücretin altında kazanıyor. En fazla 4 kişilik haneler destek alırken, çocuklu hanelerin oranı, yüzde 78,7. Sosyal destek kapsamına alınan hanelerin yoğunlaştığı ilçelerin başında Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi, Küçükçekmece ve Bahçelievler geldi. En az destek alan ilçeler ise Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy.