İstanbul’da her 4 kişiden 1'i işsiz kaldı

İstanbul’da her 4 kişiden 1'i işsiz kaldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 'Çalışma Hayatının Görünümü' raporu hazırladı. Rapora göre koronavirüs salgınından dolayı her 4 çalışandan 1'i işsiz kaldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın hazırladığı 'İstanbul’da Çalışma Hayatının Görünümü' raporuna göre salgın günlerinde her 4 çalışandan 1’i işsiz kalırken; çalışanların yüzde 66,2’sinin ise gelirinde düşüş yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, 14-28 Nisan tarihleri arasında anket araştırması ve ilçe örgütlerinin saha çalışmalarından elde edilen verilerle işsizlik ve çalışanların güncel durumuna dair bilgilere yer verildi.

Rapora göre Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 60’ının görüldüğü İstanbul, işsizlik ve yoksulluk rakamlarında da zirvede. CHP’nin İstanbul’un 39 ilçesinden yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre vatandaşların 3’te 1’i evden çalışmaya geçse de bugün hala çalışanların 3’te 1’i evde kalamıyor iş yerlerine gidip çalışmaya devam ediyor.

4 MİLYON EMEKÇİNİN GELİRİ AZALDI

CHP raporunda İstanbul’da işgücünün 5 milyon 778 bin kişi olduğu ve bugün yaklaşık 2,5 milyon kayıtlı çalışanın her gün işe gittiğinin tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca yüzde 66,2’sinin yani yaklaşık 4 milyon çalışanın salgın nedeniyle gelirlerinde azalma meydana geldiği kaydedildi. Salgın döneminde İstanbul’da çalışanların 4’te 1’inin bugün hiçbir geliri olmadığının belirtildiği rapora göre “2019 verilerine göre 1 milyon 203 bin kişinin işsiz olduğu İstanbul’da, nisan ayı itibarıyla bu rakamın 2 milyondan fazla olduğunun tahmin edildiği” ifade edildi.

DAHA FAZLA