İstanbul'da helikopter düştü: 4 asker hayatını kaybetti

İstanbul'da helikopter düştü: 4 asker hayatını kaybetti

İstanbul'da zorunlu iniş yapan bir helikopter Çekmeköy'de düştü. 4 asker hayatını kaybetti. Helikopter kazasına ilişkin haberlere yayın yasağı getirildi.

Çekmeköy’de bir sitenin içerisine askeri helikopter düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi, yaptığı açıklamada 4 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazasına ilişkin haberlere yayın yasağı kararı verdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hayatını kaybeden askerlerin Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğunu bildirdi.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, askeri helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Yerlikaya "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi.

Yerlikaya'nın açıklamasının tamamı şu şekilde: Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesii Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.

Vali Yerlikaya daha olay yerinde yaptığı açıklamada ise 4 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Olay yerinden gelen ilk görüntülere helikopter enkazından duman yükseldiği görülüyor: 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan kazaya ilişkin yapılan açıklamada, ''İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

DAHA ÖNCE DE DÜŞMÜŞTÜ

2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinden çıkarılması planlanan UH-1 tipi bir helikopter de en son 26 Kasım 2018 tarihinde İstanbul'da düşmüştü. 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin o tarihte Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker hayatını kaybetmişti. 

DAHA FAZLA