İstanbul’da gemi battı: Ölüler var

İstanbul’da gemi battı: Ölüler var

İstanbul Şile açıklarında kargo gemisi battı. İlk belirlemelere göre 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Foto: İHA

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Port Limanı'ndan geçtiğimiz Cuma günü 15.30'da demir tozu yükleyip Karadeniz Ereğli Limanı'na gitmek için yola çıkan kargo gemisi İstanbul Şile açıklarında battı. 10 kişilik mürettebatla boğaza gömülen gemiden 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Gemi battıktan sonra hidrostatik fırlatma ile serbest kalarak yüzeye çıktıktan sonra uydu aracılığıyla sinyal gönderen EPIRB adlı cihazdan sinyal alındığı öğrenildi. Gelen haberlere göre Kıyı Emniyeti’ne bağlı 2 adet hızlı tahlisiye botu ile TCSG 74 adlı Sahil Güvenlik botu sabah saat 05.00'ten itibaren olay yerinde arama-kurtarma faaliyeti yürütüyor.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, en son Şile açıklarında sinyal alınan gemi ile ilgili yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gemlik Limanı’ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda 'BİLAL BAL' isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtilerek; Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır" denildi.

Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütüldüğü kaydedilerek, "Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur" ifadesi kullanıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği de batan gemi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir” denildi.

YERİ TESPİT EDİLDİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada batan geminin yerinin tespit eidldiği belirtilerek, "Arama kurtarma faaliyetlerine; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün 5 kurtarma botu ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı olan TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi de iştirak etmiştir. Son teknoloji sistemler ile donatılmış ve dünyanın sayılı kurtarma gemilerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi, batan bahse konu ticari geminin yerini tespit etmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine halihazırda devam edilmektedir" dendi.

DAHA FAZLA