İstanbul'da Dünya Barış Günü eylemi: 'Bedeli savaşı çıkaranlar değil, ezilenler ödüyor'

İstanbul'da Dünya Barış Günü eylemi: 'Bedeli savaşı çıkaranlar değil, ezilenler ödüyor'

İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri tarafından yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan Küçükosmanoğlu, savaşların bedelini savaşı çıkaranların değil ezilenlerin, yoksulların ve emekçilerin ödediğini dile getirdi.

Tilbe Akan - İstanbul

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’da “Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ile dünya istiyoruz” diyenler bir araya geldi.

İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri tarafından Kadıköy Rıhtım’da Dünya Barış Günü eylemi yapıldı. “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa değil, emekçiye bütçe”, “Ebru Timtik ölümsüzdür”, “Aytaç Ünsal onurumuzdur” sloganlarının atıldığı eylemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay bir konuşma yaptı.

Eylemde basın açıklamasını ise İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Osman Küçükosmanoğlu okudu.

'SAVAŞLARIN BEDELİNİ EZİLENLER ÖDÜYOR'

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda her gün yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, yaralandığını, göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Küçükosmanoğlu, çatışmaların bedelini ise savaşı çıkaranların değil ezilenlerin, yoksulların ve emekçilerin ödediğini dile getirdi.

'BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Türkiye’de yaşayan halkların barış ve kardeşliğe olan ihtiyacına rağmen ülkenin her geçen gün daha çok savaşın ve şiddetin parçası olduğunu vurgulayan Küçükosmanoğlu, şunları söyledi:

“Barış, uğruna mücadele edilmesi gereken, kazanılması gereken bir mücadele başlığıdır. Tüm haklarla barış içinde yaşanmasını istemek ve kendi ülkemizde eşit, demokratik, özgür ve barış içinde yaşamak için mücadele etmek insan olmanın gereğidir.

Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ile dünya istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun, dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır almaya barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz. Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyor, barış için yan yana, omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz."