İstanbul'da deprem toplantısı: Valiliğin katıldığı toplantıya İmamoğlu davet edilmedi

İstanbul'da deprem toplantısı: Valiliğin katıldığı toplantıya İmamoğlu davet edilmedi

İstanbul'da AFAD Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nde yapılan deprem konulu toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi.

İstanbul'da deprem tehlikesiyle ilgili tartışmalar sürerken, gün içerisinde AFAD Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nde "İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı" isimli bir toplantı yapıldı.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba gibi isimlerin katıldığı ifade edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise toplantıya davet edilmediği öğrenildi.

'MİLLETİMİZİN KAFASINI BULANDIRMAYIN'

Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, İnşaat Mühendisleri Odası'ndan 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde yapılan açıklamada yer alan toplanma alanlarının yetersiz olduğuna dair ifadelerin sorulması üzerine eleştirilere cevap veren Soylu, "Ne olursunuz odalarımızı ideolojinin bir parçası haline getirmeyelim. Siyasal mücadelenizi verecekseniz, başka alanda veriniz, biz ona da varız. Ama burası ideolojinin alanı değildir. Burası insan hayatı kurtarma ve idame ettirmek için gayret sarf etmenin alanıdır. Size de ihtiyacımız var. Milletimizin kafasını bulandırmayınız, yanlış yönlendirmeyiniz. Derdim olduğu için söylüyorum. Burada böyle bir hakkı yok kimsenin.

Eksikliğimiz olabilir mi? Muhakkak vardır. Şu anda da onlarca eksikliğimiz vardır. Eksikliğimizi kamuoyunda alenen söylemeniz bile başımızın üstünedir. Biz bunu eleştiri olarak kabul eder, düzeltmeye çalışırız. Ama kamuoyunu yanlış bilgilendirmek hele bu tip bir konuda son derece yanlış" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce, 24 Eylül 2019 tarihinde yaşanan ve İstanbul halkını endişelendiren 5.8 şiddetindeki depremin ardından yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'nda da benzer bir problemle karşılaşmıştı.  İki gün boyunca yapılan toplantılardan ilkine davet edildiğini ve katıldığını, fakat ikinci günkü toplantıya davet edilmediğini ifade etmişti.