İstanbul'da deniz taksiler geri geliyor

İstanbul'da deniz taksiler geri geliyor

İmamoğlu, deniz taksi uygulamasının daha önceki yönetimler tarafından denendiğini ama başarılı olmadığını anımsattı. İmamoğlu, “Tabanı iyi oturmadığından, sistemi iyi çalışılmadığından ne yazık ki bu işler olmuyor. Yıllar geçiyor aradan ve bu deniz taksilerin Haliç’te çöplüğe dönmelerini güçlükle temizliyoruz. Zar zor çürümeye terk edilen bu deniz taksileri bir depoya aldırdık” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, deniz taksi uygulamasının yeniden gündeme alınacağını açıkladı. İmamoğlu, önceki yönetimlerin planlamayı iyi yapamadığını vurgulayarak, “Deniz taksilerimiz ilk etapta 50 adet olacak. 2021’in yaz aylarında hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehir Hatları’nın 170. kuruluş yıl dönümünde, Haliç Tersanesi’nde üretilecek olan deniz taksilerin lansmanına katıldı. Programa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB CHP Meclis Üyeleri ile Grup Başka Vekili Doğan Subaşı olmak üzere İBB üst yönetimi katıldı.

Burada konuşan İmamoğlu, deniz taksi uygulamasının daha önceki yönetimler tarafından denendiğini ama başarılı olmadığını anımsattı. İmamoğlu, “Tabanı iyi oturmadığından, sistemi iyi çalışılmadığından ne yazık ki bu işler olmuyor. Yıllar geçiyor aradan ve bu deniz taksilerin Haliç’te çöplüğe dönmelerini güçlükle temizliyoruz. Zar zor çürümeye terk edilen bu deniz taksileri bir depoya aldırdık” ifadelerini kullandı.

‘İLK ETAPTA 20 DENİZ TAKSİ’

Yeni üretilecek deniz taksilerin İstanbul’un ruhuna uygun olacağını belirten İmamoğlu, deniz taksi ve üretimine dair şu bilgileri verdi:

“İBB’nin ana disiplini ile bir paydaş olacak. Bunun bir hizmet kadar kimlik olduğunun farkında olacak. Onu hissettiren kurumsal bir yapıyla bu yılın yaz aylarında sunmak istiyoruz. 50 adet deniz taksiyi sisteme katmak istiyoruz. Hem sayısal anlamada, hem daha sürdürülebilir ve hizmet vermesi anlamında deniz takside 50 yetmiyorsa daha fazlasını hedefimize koymalıyız. Deniz taksilerimiz, 10 kişi kapasiteli olacak ve sizi Adalar’dan Sarıyer’e, Beylikdüzü’nden Üsküdar’a, Pendik’ten Bakırköy’e taşıyacak. Bu taksiler, 565 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’ten bize emanet bu tersanede üretilecek. Güncel, dijital teknolojik iletişimin de katkı sunduğu bir sistemle deniz taksi hayata geçecek. Kaygı duymayın, tereddüt etmeyin. Bu zor günleri aşacağız. Covid-19 mücadelesi bilim ve akılla aşılacak. Ve insanlığa hizmet noktasında en büyük coşkuyu yaşayacak merkezlerin başında İstanbul geliyor. Bütün arkadaşlarımızın bu heyecanı ve enerjiyi hissetmesini istiyorum. Zira, bizim her yönüyle hazır olmamız lazım. İstanbul’un metrolarıyla ve koca koca parklarıyla hazır olması lazım. İstanbul’a gelecek olan turistlere bu kenti hazır etmemiz lazım. Bütün bunları ilkelerimizle hazırlayacağız.”

DAHA FAZLA