İstanbul’da bir kadın kendisini öldürmeye çalışan eşini vurdu

İstanbul’da bir kadın kendisini öldürmeye çalışan eşini vurdu

Aylin Işık, kendisini öldürmeye teşebbüs eden eşi Cihangir Işık’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Tuğba Özer-@tugbaaozerr

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan Aylin Işık isimli kadın kendisini öldürmek isteyen eşi Cihangir Işık’ı, kendi pompalı silahıyla vurarak öldürdü. Aylin Işık’ın olay yaşanmadan bir hafta önce yine şiddet gördüğü ve darp raporu aldığı öğrenildi.

Işık, daha sonra karakola kendisi giderek, “Eşimi vurdum, ölmüş olabilir” dedi.

Işık emniyetteki ifadesinde kendisini korumaya çalışırken silahın bir anda patladığını, eşini bilerek öldürmediğini anlattı:

“Gardrobun üzerindeki pompalı silahı alıp doldurdu. Önce kafama, sonra boğazıma dayayarak ‘Artık seni öldüreceğim, senin işin bitti’ diyordu. İki elimle tüfeği kavradım ve çekerek elinden aldım. O sırada nasıl olduğunu anlayamadan silah patladı ve eşim bir anda yere yığıldı.

Aylin Işık, Sultangazi Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemlerin ardından çıkarıldığı Gaziosmanpaşa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine konuldu. 

‘EVLİLİĞİMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ ŞİDDET GÖRDÜM’

Aylin Işık emniyetteki ifadesinde yaşananları şöyle anlattı:

 “Cihangir Işık ile 2012’de kaçarak evlendik. Evliliğimizin birinci yılında oğlumuz dünyaya geldi. Evliliğimin ilk gününden beri şiddet görüyordum. 2015’de Gaziosmanpaşa Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtım. Ancak dava öncesi eşimin ölüm tehditlerinden korktum. Mahkemede eşimle bir problemim kalmadığını, tekrar beraber yaşamak istediğimi söyleyince dava düştü. Dayaklar sürünce polise gideceğimi söyledim. Kocam ‘Her yerde tanıdığım var bir şey yapamazsın’ dedi.

‘ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ’

3 ay kadar önce oğlumu da alıp Diyarbakır’a ailemin yanına gittim. Burada 2’inci kez boşanma davası açtım. Davayı öğrenince kocam gelip beni ve ailemi ölümle tehdit etti. Barışmadım. 1 hafta önce Diyarbakır’a gelip Gazi Mahallesi’nden taşınacağımızı Antalya’ya yerleşeceğimizi bir daha hayatımızda şiddet olmayacağını söyledi. Birlikte İstanbul’a döndük. Beni eve götürmek yerine Gazi Mahallesi’ndeki Kent Ormanı’na götürdü. “Ben bitti demeden bitmez” diyerek dövdü. O sırada yanımızda olanları izleyen arkadaşına “Silah getir, bunu vuracağım” dedi. Çok yalvardım, arkadaşı silah vermedi.

Cihangir’e 21.00 sularında mesaj yazarak eve gelip gelmeyeceğini sordum. Arkadaşlarıyla birlikte olduğunu söyleyerek ‘Eve geleceğim, gelirken bir şey lazım mı?’ dedi. Gece 02.00 olmasına rağmen gelmeyince ‘Bir sorun mu var, neden gelmiyorsun?’ diye sordum. ‘Evet var’ diye cevap verdi. 03.30 sıralarında eve geldi. Aşırı alkollüydü. Bir süre binanın kapısında oturduk. Yine ölüm tehditleri savurdu. Eve girmesi için ikna ettim. Evde de tartışma devam etti. Saçımdan çekip vurdu. Bu sever dövmeyeceğini baraja götürüp öldüreceğini söyledi.

‘EŞİMİ BİLEREK ÖLDÜRMEDİM’

Oğlum gürültüye uyanınca yanına gittim. Onu uyuttuktan sonra bir süre odadan çıkmadım. Kocam gelip beni zorla yatak odasına götürdü. Sabaha kadar tartıştık. Bir ara yataktan kalktı. Gardrobun üzerindeki pompalı silahı alıp doldurdu. Önce kafama, sonra boğazıma dayayarak ‘Artık seni öldüreceğim, senin işin bitti’ diyordu. İki elimle tüfeği kavradım ve çekerek elinden aldım. O sırada nasıl olduğunu anlayamadan silah patladı ve eşim bir anda yere yığıldı. Duvara, yatağın üzerine ve perdeye kan sıçramıştı. Kanı görünce korktum. Tartışmamıza çocuk uyanmıştı onu da alarak üzerimi giyindim ve anahtarı almadan kapıyı kilitlemeden evden çıktım. Eşimi bilerek öldürmedim. Şiddete meyilli bir insandı. Sürekli olay çıkaran ve olaylara karışan birisiydi. Üzgünüm, çok pişmanım.”

ÇOCUĞU KURUMA VERİLDİ

Işık’ın tutuklanmasının ardından 4 yaşındaki çocuğu da  Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmesine karar verdi. Anne, çocuğun ananesine ya da bir yakınına verilmesini talep ediyor.

‘ÖLDÜRME AMACI YOKTU’

Işık ile görüşen avukatı Bayram Kandeğer şunları aktardı:

“Hüngür hüngür ağlaıyordu ruh hali çok kötüydü. Yüzünde hala morluklar, darp izleri vardı.

Kendisi aslında eşini öldürmek istemediğini, kafasına dayanan silahtan kaçmaya çalışırken eşinin elinin tetiğe değdiğini söylüyor. Öldürme amacı olsaydı zaten kaçardı ama o hemen emniyete gidiyor. Olayın üstünü örtmeye çalışmadığı halde tutuklandı.

Henüz hakkında verilmiş bir hüküm yok. Onun açısından meşru müdafaa durumu var. Bu nedenle beraat ihtimali var.”

 

DAHA FAZLA