İstanbul’da bir ev sahibi, evden çıkarmak istediği kiracıya saldırdı

İstanbul’da bir ev sahibi, evden çıkarmak istediği kiracıya saldırdı

Ev sahibi E.A.’nın, yasal kira zammını az bulduğu için kiracıyı evden çıkartmak istediği iddia edildi.

Nüket Gelegen

İstanbul’da Avukat E.A.’nın, Üsküdar ilçesindeki evinde yaklaşık 3 yıldır kiracı olarak oturan Ulaş Özer’i “evi tahliye etmeyi reddettiği” gerekçesiyle darbettiği iddia edildi. Saldırıya uğrayan Ulaş Özer, ev sahibinin haziran ayından bu yana kendisini evden hukuksuz biçimde çıkarmak için taciz ettiğini öne sürdü.

Ulaş Özer, Çengelköy’de yaklaşık 3 yıldır oturduğu konutun sahibi Avukat E.A. tarafından bugün görüşme bahanesiyle çağrıldığı ofiste fiziksel saldırıya uğradığını ileri sürdü. Yasal kira zammını yetersiz bulan ev sahibi tarafından evi tahliye etmesi için aylardır taciz edildiğini öne süren Özer, Avukat E.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ulaş Özer, yaşadığı süreci ve saldırıyı İleri Haber’e anlattı.

‘EV SAHİBİ, MİLLİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU ÜYESİ’

Ev sahibi E.A.’nın İstanbul Barosu’na bağlı İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) üyesi olduğunu belirten Özer, haziran ayından bu yana yaşadığı baskı ve taciz sürecinin sonunda darbedildiğini söyledi.

Ulaş Özer, yaklaşık 3 yıldır aynı konutta oturduğunu ve kirasına her yıl belli oranda zam yapıldığını belirterek, “Son bir yılda kira fiyatlarındaki aşı yükselme, ev sahibinin benim ödediğim miktardan tatmin olmamasına neden oldu” dedi.

‘SENDEN HOŞLANMIYORUM, EVDEN ÇIKMANI İSTİYORUM’

Ev sahibi olan E.A. tarafından haziran ayından bu yana taciz edildiğini söyleyen Özer, “Kirayı yetersiz bulduğu için aylardır beni hukuksuz biçimde evden çıkarmaya çalışıyor. Bir ara kendisine ara zam bile teklif ettim, ancak onu da kabul etmedi ve ‘Senden hoşlanmıyorum, evimden çıkmanı istiyorum’ gibi tuhaf sözlerle tutumunu sürdürdü” şeklinde konuştu.

‘KİRAYI YETERSİZ BULDUĞU İÇİN ÇIKARMAK İSTİYOR’

Bir ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için kiracının yükümlülüklerini yerine getirmemesi, kontratın 10 yılı doldurması ya da ev sahibinin aynı şehirde oturabileceği başka mülkünün olmaması gerektiğini söyleyen Ulaş Özer, “Bu gerekçelerin hiçbiri mevcut değil, buna rağmen ihtarname bile gönderdi. Kirayı yetersiz bulduğu için tamamen keyfi şekilde beni evden çıkarmak istiyor. Çocuk oyuncağı mı bu?” ifadelerini kullandı.

‘KONUŞMAK İÇİN OFİSİNE ÇAĞIRDI’

Ev sahibi E.A.’nın son olarak “evde oğlunun oturacağı” gerekçesiyle kendisini evden çıkarmak istediği söyleyen Özer, “Ben de ‘Öyleyse hukuki yollara başvur’ dedim” şeklinde konuştu. Bunun üzerine E.A.’nın “Gel bunları ofiste konuşalım” diyerek kendisini Çağlayan’daki ofisine çağırdığını söyleyen Ulaş Özer, yaşananları şu şekilde aktardı:

‘BEN NEDEN ONUN KEYFİ İÇİN EVDEN ÇIKAYIM’

“Beni çağırması üzerine ofise gittim, yine aynı konuşmaları yaptı. Kira kontratı kasım sonunda yenilenecek, beni hazirandan bu yana taciz ediyor. Evde, çevrede ya da komşularla ilgili bir sorun da yok. Kirayı az bulduğu için evi tahliye etmemi istiyor. Yasal oran yüzde 25 olmasına rağmen yüzde 100 zam teklifimi bile reddetti, bana ‘Seni sevmiyorum, evimde oturmanı istemiyorum’ diyor. Ben neden onun keyfi için evden çıkayım?

Ben de ‘Beni hukuksuz şekilde evden çıkarmak istiyorsunuz, peki çıkarsam yapmak zorunda kalacağım masrafları karşılayacak mısınız’ diye sordum. Bana ‘Haraç mı istiyorsun benden’ diye çıkıştı.

‘KAPIDAN ÇIKARKEN ARKADAN SALDIRDI’

Daha sonra bana gitmemi söyledi. Ben de ofisten ayrılmak üzere kapıya yöneldim. Tam kapıdan dışarı çıkarken bana arkadan saldırdı. Kafama yumruk atarak, sırtımı tekmeleyerek beni darbetti. O saldırınca ben de ona engel olmak için onu tuttum.

‘BİNADAN ÇIKTIKTAN SONRA SOKAKTA TAKİP ETTİ’

Bir süre boğuştuktan sonra ofise girdi. Bir çekmeceyi açıp karıştırmaya başladı. Silah arıyor olabileceğini düşünüp asansöre bindim ve hızlıca binayı terk ettim. Ben binadan çıktıktan sonra bir süre beni takip etti, ama muhtemelen sokakta olduğumuz için tekrar saldırmadı.

Olaydan sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidip darp raporu aldım. Çağlayan Polis Merkezi’nde de kendisi hakkında şikayetçi oldum. E.A.’yı da orada görünce öğrendim ki o da benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş.”

‘BARO’NUN SORUŞTURMA BAŞLATMASINI İSTİYORUZ’

Ulaş Özer, barınma hakkını kimsenin inisiyatifine bırakmayacağını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Beni tamamen hukuksuz şekilde evden çıkarmak için aylardır taciz etmesi yetmedi, bugün de doğrudan fiziksel saldırı gerçekleştirdi. Ben hakkımı aramaya devam edeceğim. Karakolda şikayetçi olmuştuk, kendisini İstanbul Barosu’na da şikâyet edeceğiz. Baronun bu şahıs hakkında soruşturma başlatmasını istiyoruz.

‘KİRACILAR VE EV SAHİPLERİ ARASINDAKİ ÇIKMAZ DERİNLEŞECEK’

Benim yaşadığım olay ne yazık ki tek örnek değil, birçok ev sahibi adeta zıvanadan çıkmış durumda. Bu da elbette politik bir sorundan kaynaklanıyor. Ekonomik kriz ve kaos ortamı insanları bu hale getirmiş durumda. Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki bu çıkmazın derinleşeceğini ve bu kış itibariyle benzeri hikayelere daha fazla şahit olacağımızı düşünüyorum.

‘KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİNİN BİR SONUCU’

Aslında, bu saldırganlığın nedenleri arasında yalnızca şahsi para hırsının değil; siyasi ve dini farklılıklar ile kimliklere tahammülsüzlüğün, toplumun her kesimini kutuplaştırmanın parçası haline getirmenin ve kötü ekonomi yönetimiyle toplumu bir cinnet haline sürüklemenin yattığına inanıyorum.”

DAHA FAZLA