İstanbul’da ‘bekçi şiddeti’: Bekçiler bir vatandaşı darp etti!

İstanbul’da ‘bekçi şiddeti’: Bekçiler bir vatandaşı darp etti!

İstanbul’da, sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesiyle 4 bekçi tarafından şiddete maruz kalan vatandaşın görüntüsü sosyal medyada büyük tepki topladı.

Halka uyguladığı şiddetle gündem olan bekçiler, yalnız bir vatandaşı yere yatırıp, 4 kişi birden darp edince bir kez daha gündem oldu.

İstanbul’un Fatih İlçesi’nde bulunan bir otel önünde 4 bekçi sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı iddiası ile bir kişiyi kaldırıma yatırarak darp etti.

Bekçilerin yere yere yatırdıkları kişiye işkence yaptığı görüntülenirken bir bekçi, olay yerine gelerek tepki gösteren yurttaşın üzerine yürüdü. Bekçinin yurttaşı küfür ve tehditlerle olay yerinden uzaklaştırmasının ardından 3 el silah sesi duyuldu.

Twittier’da gündem olan görüntüyü paylaşan Tolga Özçelik isimli Twitter kullanıcısı, videonun bulunduğu gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

‘’Görüntüler İstanbul'dan. Gece yarısı sokağa çıkma kısıtlamasını sözde ihlal eden bir vatandaşı bekçiler orantısız bir şekilde müdahale etti. Biz aman dileyene el kaldırmayan bir milletin torunlarıyız. Bekçilerin yerde yatan vatandaşın elleri bağlı iken vurması üzücü bir durum.’’