İstanbul'da aşı karşıtı mitinge kaymakamlık ‘bulaş riski’ nedeniyle izin vermezken, valilikten izin çıktı

İstanbul'da aşı karşıtı mitinge kaymakamlık ‘bulaş riski’ nedeniyle izin vermezken, valilikten izin çıktı

Aşı karşıtlarının “Büyük Uyanış” adıyla düzenleyecekleri mitinge Maltepe Kaymakamlığı ‘bulaş riski’ nedeniyle izin vermezken, İstanbul Valiliği izin verdi.

Covid-19 aşısı karşıtları, 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de 'Büyük Uyanış' ismiyle miting düzenleyecekti. Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da konuşmacı olarak katılacağı mitinge Maltepe Kaymakamlığı ‘bulaş riski’ nedeniyle izin vermedi.

Maltepe Kaymakamlığı, cumartesi günü yapılacak aşı karşıtı mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmediğini duyurdu. İstanbul'da aşı karşıtlarının yapacağı ve tüm şehirlerden otobüs kalkacak olan mitinge kaymakamlık izin vermezken, İstanbul Valiliği izin verdi.

KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ

Maltepe Kaymakamlığı, 11 Eylül Cumartesi günü yapılacak mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı'nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda 'Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor' konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir.”

İSTANBUL VALİLİĞİ İZİN VERDİ

Maltepe Kaymakamlığı'nın 'bulaşım riski' nedeniyle izin vermediği aşı karşıtı mitinge İstanbul Valiliği'nden izin çıktı.

Maltepe Kaymakamlığı bugün bir yazılı açıklama yaparak mitinge izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Kaymakamlığın izin vermemesine rağmen İstanbul Valiliği mitinge riske rağmen izin verdi.