İstanbul'da 90 sokağın ismi değiştirildi

İstanbul'da 90 sokağın ismi değiştirildi

Aralarında Uğur Mumcu, Hrant Dink, Münir Özkul, Yaşar Kemal'in de bulunduğu isimler, İstanbul’un sokaklarında yaşayacak.

İstanbul'da vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, ilçe belediyelerinden gelen öneriler doğrultusunda İstanbul'daki 90 sokağın ismi değiştirildi. İBB Meclisi Ekim ayı oturumunda oybirliğiyle alanın karara göre Şişli Gülbahar Mahallesi'ndeki Işık Sokağı'nın yeni adı, uğradığı suikast sonucu 1993 yılında kaybettiğimiz gazeteci Uğur Mumcu oldu. Yine Şişli Meşrutiyet Mahallesi'ndeki Samanyolu Sokağı'na da uğradığı suikast sonucu 2007 yılında yaşamını yitiren gazetecimiz Hrant Dink'in adı verildi.

MÜNİR ÖZKUL'DAN YAŞAR KEMAL'E

Beyoğlu Kılıçalipaşa Mahallesi'nde bulunan Samanyolu Sokağı'na da geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden Türk sinema tarihine damgasını vurmuş Münir Özkul'un adı verildi. Özkul'un adı Üsküdar Kandilli Mahallesi'ndeki Işık Sokağı'nda da yaşayacak. Kadıköy Dumlupınar Mahallesi'ndeki Zaman Sokağı da, Melih Cevdet Anday Sokağı oldu.

2013 yılında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz'in adı ise Maltepe Zümrütevler Mahallesi'ndeki Dumanlı Sokağı'na verildi. Bakırköy Şenlikköy'deki Işık Sokağı'nın adı Yaşar Kemal olarak değiştirildi.

TOPLUMSAL UZLAŞMAYA KATKI

CHP'li İBB Meclis Üyesi Cevdet Bayram, suikast sonucu hayatını kaybeden iki gazetecinin adının Şişli'de yaşatılmasının çok önemli olduğunu dile getirerek “Uğur Mumcu ve Hrant Dink'in isminin yaşatılması toplumsal uzlaşmaya ve barışa katkıdır” dedi.

SOKAKLARA 'FETÖ' TEMİZLİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 'FETÖ'yü çağrıştırdığını düşündükleri sokak isimlerinin değiştirilmesi için ilçe belediyelerinden önerilerde bulunmasını talep etmişti. Gelen öneriler doğrultusunda Işık, Zaman, Samanyolu vb. olan sokak adları değiştirildi.

DAHA FAZLA