İstanbul'da 5.8'lik deprem

İstanbul'da 5.8'lik deprem

İstanbul 5.8'le sallandı. Deprem, kentte büyük paniğe neden olurken, sokağa çıkan İstanbullular acil toplanma alanlarının yoksunluğunda ana caddelere sıkışmak zorunda kaldı.

İleri Haber

İstanbul'da saat 13.59''da büyük bir deprem meydana geldi.  Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6.0, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Deprem sonrası İstanbullular büyük panik yaşarken, AKP'nin ranta dayalı şehir politikaları neticesinde kentin depreme hazırlıksız olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

İMAMOĞLU: CAN VEYA MAL KAYBI BİLGİSİ ULAŞMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu depremin ardından şu açıklamayı yaptı: 

"Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil."

İmamoğlu, Habertürk TV canlı yayında yaptığı açıklamada da depremle ilgili olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini kaydetti. İmamoğlu, "Deprem toplanma alanlarını tespit ettik. Bunların hazırlığını yapıyoruz. Eğitimler başlatacağız. Bundan sonra her anımızda depremi hatırlayacağız" ifadesini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" dedi.

AFAD Deprem Daire Başkanı Murat Nurlu, "Hasarlı binalarda oturanların evlerine girmesin. Deprem 5.8 büyüklüğünde 13:59 itibariyle derinliği yaklaşık 7 km'de. Geçen olan deprem yakın bir noktada meydana geldi. Şu anda aktiviteyi takip etmekteyiz. Silivri'deki ivme ölçer merkezinden de bilgiler geliyor. Şu an için bir hasar bilgisi söz konusu değil. Gelişmeleri takip ediyoruz. İstanbul İl AFAD Müdürlüğümüz incelemelerini sürdürüyor" dedi.

Depremin ardından Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı: 


DEPREMİN ŞİDDETİ

Avrupa Sismoloji Merkezi, İstanbul'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre depremin şiddeti 5.7.

AFAD ise Marmara Denizi'nde 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

İşte depremin merkez üssü: 

ARTÇILARLA SÜRDÜ

Bu depremden yaklaşık yarım saat sonraya kadar, büyüklükleri sırasıyla 4.0, 3.3, 2.6 ve 4.1 olan 4 artçı deprem daha meydana geldi.

GSM OPERATÖRLERİ FİYASKOSU

Depremin ardından telefon hatları da uzunca bir süre kesildi. Yakınlarına ulaşmaya çalışan yurttaşların paniği daha da arttı. 

ARTÇILAR SÜRÜYOR

İstanbul Silivri açıklarında biri 23:02'de, biri 23:20'de olmak üzere iki deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremlerin büyüklüğünü 3.9 ve 4.3 olarak açıkladı.