İstanbul'da 1 Eylül Mitingi: Program Açıklandı

İstanbul'da 1 Eylül Mitingi: Program Açıklandı

1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi'ne İstanbul Valiliği'nden izin çıktı. Miting programı HDP'li milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

HDK, HDP, EMEP, DİSK, KESK ve İHD'nin da aralarında olduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri tarafından İstanbul Valiliği'ne geçtiğimiz günlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla miting başvurusu yapıldı. Yapılan başvuru sonucu Valilik'ten mitinge izin çıktı.

2 Eylül saat 15.00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak mitinge dair HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Gülen basın toplantısı düzenledi. HDP İstanbul İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni, tüm dünyada ve Türkiye'de milyonlarca emekçinin açlığı, yoksulluğu ve göçünün kader olarak görüldüğü bir dönemde olduklarını söyledi. Çepni, "Bunun karşısında milyonlarca insanımız eşitlik, adalet, özgürlük ve barış mücadelesi yürütüyor. Biz de 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle birçok alanda insanlarımız başta barış olmak üzere eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerini dile getirecekler" dedi.

Tüm dünyada küresel kapitalizmin içinde bulunduğu ekonomik krize çare olarak işçi sınıfına savaş siyasetini dayattığının altını çizen Çepni, bu savaş siyasetinin bir taraftan ırkçı, milliyetçi propagandayla örtülürken, bir taraftan da büyük bir yıkımın devreye sokulduğunu söyledi.

'EMPERYALİZM EMEKÇİLERE, HALKLARA SALDIRIYOR'

Bunun en büyük örneğinin ise Ortadoğu olduğunu vurgulayan Çepni, "Suriye, Türkiye, Filistin'de büyük bir acı coğrafyasına dönüşmüş durumda. Bölge gericiliği, faşizmi emperyalizm ile işbirliği içinde halklarımıza, emekçilere başta da Kürt halkı olmak üzere kendi kaderlerini tayin etme, kendi demokratik yaşantısını kurma konusundaki iradesine saldırılar yapılarak zülüm, açlık ve sefaleti reva görüyor. Bunun karşısında da büyük bir direniş ve özgürlük mücadelesi direniyor. Halklarımız bu özgürlük mücadelesini kuşkusuz büyük bir fedakarlıkla ve bedel ödeyerek yürütüyor" diye konuştu.

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bu mücadelelerin sesi, soluğu olacaklarını dile getiren Çepni, İstanbul'da 2 Eylül Pazar Günü saat 15.00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelerek taleplerini haykıracaklarını kaydetti. Çepni, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinden yana olan herkesi 1 Eylül etkinliklerine davet etti.

 MİLLETVEKİLLERİ MİTİNGE DAVET BİLDİRİSİ DAĞITTI

Açıklamanın ardından HDP milletvekilleri İstiklal Caddesinde bildiri dağıtarak halkı 1 Eylül mitingine davet etti.