İstanbul'a giriş ve çıkışlar kapatıldı: İzin belgesi olmayan sürücülere ceza kesiliyor

İstanbul'a giriş ve çıkışlar kapatıldı: İzin belgesi olmayan sürücülere ceza kesiliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklanmasının ardından İstanbul'a giriş çıkışlar bu gece yarısı itibarıyla kapatıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklandığını açıklamasının ardından İstanbul'a giriş çıkışlar bu gece yarısı itibarıyla kapatıldı. 

İstanbul'un sınırları olan Kocaeli istikametindeki Şekerpınar, Trakya tarafındaki Silivri'de 26 uygulama noktasında güvenlik güçleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı. Ekipler, geceyarısından önce Anadolu Otoyolu'na giriş yapan araçların geçişine bir süre izin verdi.

00.01 itibarıyla ise şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü. 

İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer alan istisnai durumlar dışında şehre girmek isteyen araçlar kabul edilmiyor, şehirden çıkmak isteyen sürücüler ise tekrar geri çevriliyor.

DAHA FAZLA