İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

İstanbul Kadıköy ve İzmir'de artan yurt ücreti ve kiraları protesto etmek için nöbet eylemi başlatan öğrencilere polis saldırdı. Gözaltına alınan yaklaşık 80 öğrenci serbest bırakıldı.

Artan ev kiralarına ve yurt ücretlerine karşı öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında başlattıkları "Barınamıyoruz" eylemi devam ederken, İstanbul Kadıköy'deki Moda Parkı'nda sabahlayan gençlere polis saldırdı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan 28 öğrencinin serbest bırakıldığı belirtildi.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLER DE SERBEST BIRAKILDI

İzmir'de de polis öğrencilerin 'barınamıyoruz' nöbetine saldırdı. Polis, şiddet uygulayarak gözaltına aldığı yaklaşık 30 öğrenciyi bindirdiği minibüste de darp etti.    

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrencilerle polis amiri arasında da 'hukuk' tartışması yaşandı. Gençler, 'burada oturmanız yasak' diyen amirden nöbetin engellenmesi ve gözaltıların hukuki gerekçesini açıklamasını istedi. Amir ise "Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, 5 dakikanız var" dedi.

GÖZALTINDA DARP VE TERS KELEPÇE 

İzmir'de gözaltına alınan öğrenciler de serbest bırakıldı.

İzmir'de polis, gözaltına aldığı öğrencileri sağlık kontrolü için götürdüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski adıyla Yeşilyurt Devlet Hastanesi) girişinde de darp etti. Gözaltı minibüsündeki öğrenciler bu görüntüleri 'Gözaltında işkence var' diyerek sosyal medyada paylaştı.

Görüntülere göre polisler yere yatırdıkları öğrenciye şiddet uygulayarak ters kelepçe takıyor. 

DAHA FAZLA