İstanbul ve İzmir'de ekmeğe zam

İstanbul ve İzmir'de ekmeğe zam

İki ilde de ekmek fiyatı 3 lira oldu.

Ankara'nın ardından İstanbul ve İzmir'de de halk ekmeğe zam geldiği öğrenildi. İstanbul ve İzmir'de ekmek fiyatı 3 lira oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Ağustos itibarıyla halk ekmeğe zam yapılacağını duyururken; eş zamanlı olarak İstanbul ve İzmir'de de ekmeğe zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi Halk Ekmek A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 2 liralık normal ekmek fiyatını 3 liraya çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sözcü'nün haberine göre Nama, "2 lira dayanılacak gibi değildi. 3-4 aydır ekmeği zararına satıyorduk. Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 liraya sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 liraya çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı. Üretimin sürekliliği, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi de ekmek fiyatının yüzde 20 zamlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için üretip Halk Ekmek Büfeleri'nde kâr gözetmeden sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler nedeniyle düzenleme yapmak zorunda kaldık. 08.08.2022 Pazartesi gününden itibaren ekmeğimizin fiyatı 2,5 lira yerine 3 lira olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA