İstanbul Valiliği'nden sanayilerin çalışma saatlerine düzenleme

İstanbul Valiliği'nden sanayilerin çalışma saatlerine düzenleme

İstanbul Valiliği; OSB'lerde, küçük sanayi sitelerinde ve sanayi kuruluşlarında mesai başlangıç saatinin 07.00 olması kaydıyla mesai bitiş saatini belirleme takdirinin firmalarda olduğunu duyurdu.

İstanbul Valiliği, organize sanayi bölgeleri (OSB); küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşlarında mesai başlangıç saatinin 07.00 olacağını duyurdu. Valilik açıklamasında, bitiş saatini 16.00 olarak düzenlediğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada,  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 4 Kasım 2020 tarih ve 100 sayılı kararının 4. maddesinde organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00-16.00 olarak düzenlendiği bildirildi.

Valilik, fazla mesai veya vardiyalı çalışma uygulamak isteyen firmaların mesai bitiş saatlerini belirlemesinin kendi takdirerinde olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları için mesai saati başlangıcının 07:00 olması kaydıyla fazla mesai veya vardiyalı çalışma yapmak isteyen firmalarımızın mesai bitiş saatlerini belirleme yetkisi kendi takdirlerindedir" ifadeleri kullanıldı.