İstanbul Valiliği'nden 'kayyum rektör' hamlesi: Beşiktaş ve Sarıyer'de toplanma yasağı

İstanbul Valiliği'nden 'kayyum rektör' hamlesi: Beşiktaş ve Sarıyer'de toplanma yasağı

Üniversite öğrencilerinin Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde toplanma çağrılarına karşılık İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan ''kayyum rektöre'' ve protestolara katılan öğrencilerin evine yapılan polis baskınlarına karşı üniversite öğrencileri bugün saat 14.00'te Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önüne çağrı yapmıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bu çağrılara karşın Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde her türlü gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır.

Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır.''

NE OLMUŞTU?

AKP'li Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin yaptığı eylemlerin ardından dün sabaha karşı öğrencilerin evine operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan baskınlarda 23 öğrenci gözaltına alındı, öğrencilerin evlerinin kapılarının kırıldığı ve öğrencilerin çıplak arama dayatmaları ile hakaretlere maruz kaldığı bildirildi.