İstanbul Valiliği'nden 'Kabe fotoğrafı' açıklaması: 5 kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

İstanbul Valiliği'nden 'Kabe fotoğrafı' açıklaması: 5 kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

İstanbul Valiliği Kabe fotoğrafının yere serilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "5 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor" denildi.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığını, 2 kişinin ise arandığını duyurdu.

Açıklamada, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçunu işlediği öne sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U.'nin gözaltına alındığı, diğer 2 kişinin de arandığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübünde yapılan aramada söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunmuştur. Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir. Savcılık talimatıyla R.Ö adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir."

DAHA FAZLA