İstanbul Üniversitesi'nde otomasyona girip öğrencilerin notlarıyla oynadılar

İstanbul Üniversitesi'nde otomasyona girip öğrencilerin notlarıyla oynadılar

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görevli iki personelin, otomasyona girip 8 öğrencinin notlarını yükseltiği ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci İşleri'nde görevli personeller Serhat Ö. ve Musa T'nin, izinli personel M.T.'nin kullanıcı adı ve şifresinin kullanarak Öğrenci Otomasyon Akademik Kayıt Sistemi'ne (AKSİS) girip öğrencilerin notlarıyla oynadığı ortaya çıktı. 

Rektörlüğe giden bir ihbar mektubuyla ortaya çıkan olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören A.A., O. K., M.G., H.T. U. K.C.E., F.Ş. ve Y.K. isimli 8 öğrencinin final ve bütünleme sınavı notlarının ilan edildikten sonra usulsüz olarak AKSİS sistemi üzerinden değiştirildiği belirlendi.

Sisteme usulsüz olarak girerek verileri bozan iki personel hakkında iddianame düzenlendi. 2 personelin, "Sistemdeki verileri bozma, yok etme ve hukuka aykırı şekilde kazanç sağlama" suçlarından cezalandırılması istendi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

DAHA FAZLA