İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrenciyi taciz eden akademisyene göre 'gazeteci olmak önce adam olmak'mış!

İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrenciyi taciz eden akademisyene göre 'gazeteci olmak önce adam olmak'mış!

İstanbul Üniversitesi'nde katıldığı doktora jüriliği sırasında kadın öğrencilere, tacizde bulunan öğretim üyesi Atilla Girgin, "Gazeteci olmak önce adam olmaktır" cinsiyetçi başlığıyla kitap yayınlamış.

İleri Haber

Doktora jüriliği için İstanbul Üniversitesi'ne gelen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Atilla Girgin'in, kordiorda oturan kadın öğrencilere ''Burası okul pavyon değil, böyle giyinemezsiniz.'' şeklinde sözlü tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Girgin, 2003 yılında cinsiyetçi ifadelerin yer aldığı "Gazeteci olmak önce adam olmaktır" başlığıyla bir kitap yayımlamış.

Öğretim üyesi Atilla Girgin'in kendilerini savunan öğrencilere hakaretlerde bulunarak kadınların üzerine yürüdüğü ve kimliklerini istediği belirtildi. 

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan 'sisi_bakbak__' isimli kullanıcı, ''Karşıma çıkıp tartışınca da üzerime yürüyüp çenemi tuttu. Okulun akademisyeni olan kendi hocam da arkadan olanı biteni seyretti'' ifadelerini kullandı.

CİNSİYETÇİ BAŞLIKLA KİTAP YAYIMLAMIŞ

Kadın öğrencilere sözlü tacizde bulunan Atilla Girgin 2003 yılında çıkardığı ve cinsiyetçi ifadelerin yer aldığı, "Gazeteci olmak önce adam olmaktır" başlığıyla bir kitap yayımladı.

DAHA FAZLA