İstanbul Üniversitesi'nde 'Cinsel Tacizi Önleme Birimi' kurulması için kampanya

İstanbul Üniversitesi'nde 'Cinsel Tacizi Önleme Birimi' kurulması için kampanya

Prof. Dr. Bülent Arı, taciz iddiaları sonrası İstanbul Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi öğrencileri okullarında etkili bir şekilde işletilecek Cinsel Tacizi Önleme Biriminin kurulmasını için imza kampanyası başlattı. 

Üniversitede görev yapan ve Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan bir kadın akademisyene tehdit ve sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Bülent Arı'nın görevden uzaklaştırılması sonrası, imza kampanyası başlatıldı.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin güvenli kampüs talebiyle başlattığı kampanya kapsamında "Cinsel Tacizi Önleme Birimi" kurulması talebi dile getirildi. Öğrenciler, imza toplamaya da başladı.

'EN ELZEM İHTİYAÇ GÜVENLİ ALANLARIN OLUŞTURULMASI'

"Güvenli ve şiddetsiz bir kampüs istiyoruz" denilerek paylaşılan kampanyanın imza metni şöyle:

"Ülkemizde kadınlar hayatın her alanında sözlü ya da fiziksel tacize maruz kalıyor. Bir kez daha gördük ki; bizim için en elzem ihtiyaç güvenli alanların oluşturulmasıdır.

Her gün doğrudan ya da dolaylı olarak aldığımız taciz ve şiddet haberlerinin karşısında üniversite öğrencilerinin güvenebileceği ve kendilerini koruyabilecek kurumlara ihtiyacı vardır. 

Yaşanan son olayın ilk olmadığı gibi maalesef son olmayacağını da biliyoruz. Bu sebeple İstanbul Üniversitesinde etkili bir şekilde işletilecek Cinsel Tacizi Önleme Biriminin kurulmasını talep ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. İsmail Arı'nın Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan bir kadın akademisyene tehdit ve sözlü tacizde bulunduğu iddia edilmişti.

Taciz iddiasına ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada Arı hakkında soruşturma başlatıldığı ve geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı.

DAHA FAZLA