İstanbul Üniversitesi'nde Biyoloji ve MBG öğrencileri mağdur: Yıllardır binaları verilmiyor!

İstanbul Üniversitesi'nde Biyoloji ve MBG öğrencileri mağdur: Yıllardır binaları verilmiyor!

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, 2015'ten beri kendi dersliklerinde ve laboratuvarlarında ders işleyemiyor. Yeni yapılan binanın başkalarına tahsis edilmeye çalışıldığını söyleyen üniversiteliler, "Her yönden mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilmesini diliyoruz" dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi'nde okuyan Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) öğrencileri, bölümlerine ait binanın depreme dayanıksızlığı sebebiyle yenisi yapılmak üzere yıkıldığı 2015 yılından bu yana kendi dersliklerinde ve laboratuvarlarında ders işleyemiyor. Bu mağduriyete karşı birlik olan üniversiteliler, "Her yönden mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilmesini diliyoruz" diyor.

TAŞINMA ESNASINDA CİHAZLAR BOZULDU, DERSLİKLERDE KAPASİTESİNİN ÜSTÜNE ÇIKILDI

2015 yılında Biyoloji bölümünün binasının yıkılmasıyla birlikte, bölüme ait derslik, oda ve laboratuvarlar, fakülte içindeki başka bölümlere dağıtıldı. Taşınma sırasında birçok cihaz bozuldu veya yeni ortamında çalışmadı. Bunun yanı sıra dersliklerde de kapasitenin üzerinde öğrenciyle dersler yapılmaya başlandı.

'DERS İŞLENMİYOR' BAHANESİYLE DEPREME DAYANIKSIZ BİNAYA TAŞIDILAR

2018 yılında ders işlenen bir başka yer olan Botanik Bahçesi'nin "orada ders işlenmediği" bahanesiyle sessiz sedasız İstanbul Müftülüğü'ne devredilmesiyle birlikte Botanik Bahçesi, İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasına taşındı. Taşınmanın ardından öğrenciler, tahsis edilen bu binanın depreme dayanıksızlığının öğrencilerin ve akademisyenlerin hayatını tehlikeye attığını dile getirdi.

YENİ YAPILAN BİNA DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜNE TAHSİS EDİLECEK

Şimdi ise öğrencilerin, yıllardır başkalarına tahsis edilmeye çalışıldığını söylediği yeni yapılan Biyoloji binası, 5,8'lik İstanbul depreminin ardından ağır hasarlı olduğu ortaya çıkan İstanbul Tıp Fakültesi Diş Hekimliği bölümüne tahsis edilecek.

'HER YÖNDEN MAĞDURİYET YAŞANMADAN ÇÖZÜM ÜRETİLMESİNİ İSTİYORUZ'

"Depremin ardından yıllarca görmezden gelinen sorunların su üstüne çıkmasıyla Biyoloji ve MBG öğrencilerinin mağduriyeti kabul edilemezdir. Her yönden mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilmesini diliyoruz" diyen öğrenciler, "Biz bilim insanı olma yolundaki öğrenciler olarak kendi üniversitemizde akademik hayatımızı sürdürmeyi bile düşünemiyoruz. Severek gelen birçok öğrencinin, karşılaştığı imkansızlıklar nedeniyle gelişemeyen ama bilim köprüsü olduğunu iddia eden bir üniversite düşünün. Bilimsel ortamın, fiziksel materyallerin, koşulların yetersizliği ve öğrencilere verilen değerin noksanlığı sonucunda reklamı yapılan bu bilim köprüsünün temeli dahi atılamaz" dedi.

DAHA FAZLA