İstanbul Üniversitesi ÖKM Sahnesi yıkıldı

İstanbul Üniversitesi ÖKM Sahnesi altyapı ihtiyaçları bahanesiyle, sahneyi kullanan öğrencilere haber verilmeden yıkıldı.

Merve Bahtiyar - İleri

İstanbul Üniversitesi ÖKM Sahnesi 2010’dan beri maruz kaldığı kapatılma girişimleri sonucunda, altyapı ihtiyaçları bahanesiyle hiçbir açıklama yapılmadan yıkıldı. ÖKM Sahnesinde çalışma yürüten öğrencilerin dekor ve kostümleri, tüm teknik malzemeleri talan edildi.

Daha önce İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi (ÖKM) rektörlük tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadan 2010 yılında kapatılmıştı. İstanbul Üniversitesi bünyesinde 1990 yılından bu yana, Beyazıt Kampüsü çevresinde öğrencilerin kültür ve sanat faaliyetlerini yürüttüğü tek merkez olan ÖKM binasının ‘Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Binası’ olarak kullanılmaya başladı. Kültür ve sanat faaliyetlerini orada yürüten öğrenci kulüplerine herhangi bir çalışma alanı gösterilmeden alınan bu karara oluşan tepkiler sonucunda, ÖKM sahnesini öğrenciler tarafından tekrar kullanılmaya başladı. Yaz boyunca öğrenciler tarafından kullanılması tekrar yasaklanan sahne, hiçbir açıklama yapılmadan yıkıldı. ÖKM Sahnesi’nden görüştüğümüz öğrenciler en kısa zamanda İÜ Sahne Dayanışması olarak açıklama yapacaklarını söylediler.

Yıkımdan sonra ÖKM Sahnesi'nden fotoğraflar:

 

DAHA FAZLA