İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın taşınmasına öğrenciler tepkili: 'Neden bizi okulumuzdan ediyorsunuz?'

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın taşınmasına öğrenciler tepkili: 'Neden bizi okulumuzdan ediyorsunuz?'

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın, Kadıköy Rıhtım’da İBB'ye ait binadan Göztepe’ye taşınmasına karar verilmişti. Bu karara tepki gösteren öğrenciler bugün Kadıköy Rıhtım’da bir basın açıklaması yaptı.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, Kadıköy Rıhtım’da bulunan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın öğrencilere sorulmadan taşınması kararına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan öğrenciler, “Ne büyükşehir belediyesinden ne de büyükşehir belediyesinin iletişim kanallarından, alınan karar üzerine bir bilgi ve yapılan itirazlara bir cevap alamadık” dedi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın, Kadıköy Rıhtım’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait binadan Göztepe’ye taşınmasına karar verilmişti. Bu karara tepki gösteren öğrenciler bugün Kadıköy Rıhtım’da bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Yıldız, Maltepe, Koç, Marmara, Boğaziçi, Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi öğrenci dayanışmaları da destek verdi. Açıklamayı, Ekim Deniz okudu.

Deniz, açıklamasında "Okulumuzun taşınma haberini internet üzerinden öğrenmenin üzüntüsü ve kızgınlığı içerisinde belediyeye ulaşabileceğimize inandığımız her türlü kanaldan iletişime geçmeye ve kararın netliği ve durumu hakkında bilgi almaya calıştık. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne onlarca mail, Beyaz Masa'yaya şikâyet gerçekleştirmeye çalıştık. Ne büyükşehir belediyesinden ne de büyükşehir belediyesinin iletişim kanallarından, alınan karar üzerine bir bilgi ve yapılan itirazlara bir cevap alamadık" dedi. 

‘GÖRÜŞME TALEPLERİMİZDEN SONUÇ ALAMADIK’

Konservatuarın taşınacağı Göztepe’deki yerleşkenin sanat eğitiminin gerektirdiği fiziksel koşullardan uzak olduğunun altını çizen Deniz, Alınamayan cevaplara karşılık olarak başlattığımız kamuoyu çalışmalarında bizimle olduğunu gördüğümüz sanatçılara ve öğrenci dayanışmalarına teşekkür ederken, kamuoyuna henüz bir açıklamada bulunmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanına şu soruyu soruyoruz: Neden düzenlenen yarışmada seçildiği gibi hal binasının restorasyonunda korunacak olan konservatuarımızı 2016 yılında onaylanmış başka bir projeye dönerek kapsam dışında alınıyor ve bizi okulumuzdan ediyorsunuz?” diye sordu.

Deniz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sanata ve sanatçıya bilhassa gençliğe değer verdiğini her fıratta dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşme talebimizin olumlu sonuç alacağından ve karşılıklı görüştüğümüz de bu konu hakkında anlaşabileceğimize olan inancımızdan dolayı sürecin başından sonuna tavrımızı her zaman anlaşmaya ve anlamaya açık tuttuk. Ama ne yazık ki bu süreç boyunca hiçbir görüşme talebimize olumlu bir dönüş alamadık, muhataplarımıza ulaşamadık. Ve okulumuzun hakkında alınan kararların hiçbirinde okulun öznesi olan öğrencilere fikrini belirtme imkanı sunulmamış, görüşlerimiz alınmamıştır. O yüzden başta belirttiğimiz gibi bugün burada haklı taleplerimizi ve isteklerimizi seslenmek için toplandık."

‘TÜM RİSKLER KALDIRILSIN, BİNAMIZ YENİDEN BİZLERLE PAYLAŞILSIN’

Deniz, açıklamanın son kısmında ise taleplerini şöyle dile getirdi:

“Biz istiyoruz ki rıhtıma eski ve yeni müzik eserlerini dinlettiğimiz, provalardan sonra oyunculuk üzerine tartışmalar yaptığımız, ders sonlarında koşar adım opera ve bale salonlarına gidebildiğimiz binamız tüm riskler ortadan kaldırılmış olarak yeniden bizlerle paylaşılsın.”

DAHA FAZLA