İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İBB'ye açtığı davada tacizcilerin mesleğe dönmesini istemiş

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İBB'ye açtığı davada tacizcilerin mesleğe dönmesini istemiş

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davada, taciz nedeniyle meslekten uzaklaştırılanların dönüşünü talep ettiği ortaya çıktı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu’nun, Toplu Ulaşım Hizmetleri Kalitesi Değerlendirme Sistemi’nde (TUDES) değişiklik için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) açtığı davada, 'taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi' maddesinin kaldırılmasının da istendiği ortaya çıktı. Bu kuralın kaldırılması halinde taciz suçundan ruhsatı iptal olan taksicilerin yeniden şoförlük yapabilmesinin yolu açılacak.

'BUNU YAPMAK AHLAKSIZLIKTIR'

Diken'den Ayşegül Kasap'ın haberine göre, Aksu başka maddelerle birlikte tacizle ilgili maddenin de kaldırılması için İBB’ye dava açtı. 8 yıl İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başkanlığı yapan, şu anda da Türkiye Esnaf Vakfı başkanlığına devam eden Yahya Uğur ise söz konusu talebi "Tacizi yapan ahlaksız adam, o bile bunu savunamaz. Bunu yapmak ahlaksızlıktır. Böyle bir şeyde başını önüne eğer susar. Eyüp Aksu gerçekten taksicileri temsil etmekten çok uzaklaşmış. Hatta insani değerleri bile ayak altına almış" sözleiyle eleştirdi. 

'KURUMUN AVUKATLARINI BU İŞLERDE KULLANIYOR'

Bir taksi şoförü ise konuya ilişkin şunları söyledi:

"Eyüp Aksu hariç 17 bin 394 taksici bundan rahatsız. Bunu bir de kurum olarak yapıyor. Kurumun avukatını bu işlerde kullanıyor. ‘Taciz maddesi kaldırılsın, taciz suç olmaktan çıkarılsın’ derken taksicilerin istemediği bir şeyi taksicilerin parasından ödeyerek yapıyor bunu. Taciz nasıl savunulabilir aklım almıyor."

ŞİKAYETLER İÇİN 'ASGARİ ORANDA' DEMİŞTİ

Eyüp Aksu 2019’da İBB’ye gelen yaklaşık 1500 taciz ve darp şikayeti için "Günde 1 milyon 403 bin yolcu taşıyoruz. Toplu taşımayla kıyaslandığında şikayet oranları asgari oranda olan bir meslek grubuyuz" demişti.