‘İstanbul Tabip Odası seçimleri ve hekimlerin iradesine gölge düşürülemez’

‘İstanbul Tabip Odası seçimleri ve hekimlerin iradesine gölge düşürülemez’

İstanbul Tabip Odası yaklaşan seçimlerle ilgili yandaş basında yer alan karalama kampanyalarına ilişkin bir basın açıklaması yaparak, hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı. İTO, tüm hekimleri meslek örgütlerine sahip çıkmaya çağırdı.

İleri Haber

İstanbul Tabip Odası, 15 Nisan 2018 Pazar günü yapacağı oda seçimlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“Türkiye’nin en büyük ve etkili meslek örgütlerinden olan İstanbul Tabip Odası seçimleri her zaman farklı hekim gruplarının yönetime aday oldukları açık, şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleşir, aday olan hekim grupları meslektaşlarına sağlık alanında yaşanan sorunlara dair çözümleriyle ulaşır, oylarını, desteklerini ister” diyen İTO, bu yılki seçimlere katılan bir hekim grubunun sağlık alanına dair fikirlerinden ziyade, İstanbul Tabip Odası seçimlerine gölge düşürmeye yönelik tutum takındığına dikkat çekti.

YANDAŞ AKŞAM GAZETESİ TTB'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

“Nitekim bugün havuz medyasında İstanbul Tabip Odası seçimleri şaibeliymiş havası yaratmaya çalışan kurgu bir haberle karşılaştık. “TTB’de büyük rezalet/ölüleri seçmen yapmışlar” başlıklı haberde, seçmen listesi içinde ölü hekimlerin bulunduğu, bu sayede seçim sonuçlarının manipüle edileceği iddiası yer almaktadır” denilen açıklama şöyle devam etti: “Bu haberi yapanlara, yaptıranlara öncelikle hatırlatırız ki; İstanbul Tabip Odası 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’yla kurulmuş olup, seçim sürecini de bu kanun hükümlerine bağlı olarak yürütmektedir.

1- 6023 sayılı Kanun, tabip odası yönetimlerine hekimlerin üyelik ilişkisini “tahmine dayalı” olarak tek taraflı düşürme/sona erdirme hakkı tanımamaktadır. Ancak ailelerden veya resmi kurumlardan edinilen bilgiler ve belgeler ışığında üyelik sonlandırılabilmektedir.

2- İstanbul Tabip Odası seçimleri baştan sona kadar tamamen Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu’nun denetiminde ve sorumluluğunda yapılmaktadır.

3- Seçim öncesi üye listesi hazırlandıktan sonra Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu’na gönderilmekte ve resmi kurulun incelemesi sonrasında liste askıya çıkarılmakta, daha sonra da İlçe Seçim Kurulu’nun kararıyla kesinleşmektedir.

4- İstanbul Tabip Odası seçimleri de bizzat Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu yönetiminde, sandık kurullarına resmi kimlik ibraz edilerek ve ıslak imza kullanılarak yapılmaktadır. Dolayısıyla üye listesinde ismi olup vefat etmiş meslektaşlarımızın yerine oy kullanılması mümkün değildir.

5- Nitekim geçmiş seçim tutanaklarına bakıldığında yaşlı üyelerimizin kayıtlı olduğu ilk sandıklarda oy kullanma oranının son derece düşük olduğu açık olarak görülmektedir.

Açık olarak ifade ediyoruz:

İstanbul Tabip Odası Seçimlerinde Şimdiye Kadar Tek Bir Hileli Oy Kullanılmamıştır!

Aksini iddia eden herkesi iddiasını ispata davet ediyoruz.”

‘HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ’

Seçimlerin açık, şeffaf ve demokratik bir ortamda geçmesi için tüm hazırlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan İTO, “Bu çerçevede seçime giren tüm grupların temsilcileriyle görüşmeler yapılmış, üyelerimize SMS ve e-posta gönderimi yapabilmeleri yönünde destek sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

“Son olarak; bu provokatif haberleri bizden herhangi bir bilgi almaya gerek duymadan, gazetecilik etiğini hiçe sayarak yapanları, Oda seçimlerini şaibeli gösterme yönünde yanıltıcı beyanda bulunanları kınıyoruz, bu isimlere karşı gerekli hukuki girişimleri başlatacağımızı duyuruyoruz” denilen açıklama şu çağrıyla sonlandırıldı:

‘TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI MESLEK ÖRGÜTLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

“Bu kirli çaba içinde olanlara binlerce meslektaşımızın katılacağı seçimlere gölge düşürme çabalarını bir kenara bırakmaya, hekimliğe yaraşır şekilde yarışmaya, tüm meslektaşlarımızı da İstanbul Tabip Odası seçimlerine katılarak, oylarını vererek meslek örgütümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz.

İstanbul Tabip Odası seçimlerine ve hekimlerin iradesine hiçbir güç gölge düşüremez.”