İstanbul Tabip Odası: Hiç bir mahkeme savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu gerçeğini değiştiremez

İstanbul Tabip Odası: Hiç bir mahkeme savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu gerçeğini değiştiremez

İstanbul Tabip Odası, TTB üyelerine verilen hapis cezalarını kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Tabip Odası (İTO); Türk Tabipleri Birliği (TTB)  üyesi 11 kişiye verilen hapis cezalarını kınamak için Cağaloğlu'nda bulunan binalarında basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye’nin Afrin'e başlattığı operasyon sırasında yapılan "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasından dolayı TTB Merkez Konseyi üyelerinin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları dava sonucunda, 11 konsey üyesine  2’şer kez 10’ar ay hapis cezası verilmesine tepki gösteren İTO Başkanı Dr. Pınar Saip, ceza alan konsey üyelerine destek olacaklarını belirtti. Saip, Merkez Konseyi üyelerine verilen cezaların kabul edilemez olduğunun altını çizerek, TTB üyelerinin barışı savundukları için cezalandırıldığını belirtti. TTB ve İTO olarak geçmişten beri haklarından davaların açıldığını dile getiren Saip, “Ama 12 Eylül dahil hiç birinde hakkımızda ceza kararı verilmemişti. Karar arkadaşlarımızın suçlu olduğunu değil, Türk yargısının geldiği aşamayı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Saip, "Takdiri kendilerine bırakıyoruz ama biliyoruz ki hiçbir mahkeme kararı insanların öldüğü gerçeğini değiştiremez. Hiç bir mahkeme kararı savaşın başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere büyük yıkımlar getirdiği gerçeğini değiştiremez. Ve hiç bir mahkeme savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu gerçeğini değiştiremez. 11 üyenin her biri hepimizin onurudur bu dava burada bitmez" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA