İstanbul Sözleşmesi'ne saldırmak isteyen Fatih Erbakan alay konusu oldu...

İstanbul Sözleşmesi'ne saldırmak isteyen Fatih Erbakan alay konusu oldu...

Erbakan’ın İstanbul Sözleşmesi'ne saldırırken söyledikleri alay konusu oldu. “Toplumsal Cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri” diyerek Fransız kadın yazar ve filozof Simone de Beauvoir’i hatırlatan Erbakan, Beauvoir’den “biseksüel bir adam” olarak bahsetti.

İstanbul Sözleşmesi’ne saldıran gerici koroda yer alan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İstanbul Sözleşmesi’ne neden karşısınız?” sorusuna yanıt verirken Beauvoir'ın erkek olduğunu söyleyerek alay konusu oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Haber Global’de yayınlanan “Jülide Ateş'le 40” programına katıldı.

Burada Ateş’in yönelttiği, “İstanbul Sözleşmesine neden karşısınız?” sorusunu yanıtlayan Erbakan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en yaygın olduğu ülkeler olarak İskandinav ülkelerini gösterdi. Avrupa'da kadına en yüksek şiddet oranının Danimarka, Finlandiya ve İsveç'te gerçekleştiğini söyleyen Erbakan, bu sözlerine Uluslararası Af Örgütü'nün

araştırmasını dayanak gösterdi. Erbakan, “Toplumsal cinsiyet eşitliği tecavüzü, şiddeti engellese orada engellerdi” dedi.

BEAUVOIR ‘BİSEKSÜEL BİR ADAM’MIŞ…

Erbakan’ın konuşmasının devamında söyledikleri ise alay konusu oldu. “Toplumsal Cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri” diyerek Fransız kadın yazar ve filozof Simone de Beauvoir’i hatırlatan Erbakan, Beauvoir’den “biseksüel bir adam” olarak bahsetti.