İstanbul Sözleşmesi ile soruşturma durduruldu: 600 gün oldu, Gülistan Doku nerede?

İstanbul Sözleşmesi ile soruşturma durduruldu: 600 gün oldu, Gülistan Doku nerede?

600 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun soruşturmasının İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından durdurulduğu ortaya çıktı. Ablası Aygül Doku da sosyal medyadan, “600 gündür kızınız hakkında bir haber alamasaydınız ne hissederdiniz?” diye sordu.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından 600 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun soruşturmasının durdurulduğu ortaya çıktı. Gülistan’ın kaybolmasının birinci sorumlusu olarak görünen kişiler hakkında ise hala işlem yapılmadı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den beri 600 gündür haber alınamıyor. Doku’nun en son görüştüğü Zaynal Abakarov, Doku kaybolmadan önce de darp ettiği ve alıkoyduğu ortaya çıkmıştı. Gülistan’ın kaybolmasının birinci sorumluları olarak görülen Zaynal Abakarov ve polis babası Engin Y. ise halen serbest ve haklarında herhangi bir işlem yapılmadı.

Kameralarla dolu ve “güvenlik” adı altında polis ablukasında küçük bir kent olan Dersim’de, Gülistan’a dair en ufak bir bilgiye 600 gündür ulaşılamaması tepkilere neden oldu.

‘SORUŞTURMA, İSTANBUL SÖZLEŞME SONRASINDA DURDURULDU’

JinNews’ten Gülistan Azak’ın haberine göre, Avukatı Ali Çimen, soruşturmanın İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra durdurulduğuna dikkat çekti.

Rosa Kadın Derneği'nden Elif Tirenç İpek Ulaş ise, " Olay anında etkin soruşturma yapılmaması ve olayın intihar olarak ele alınması Gülistan’ın bulunmamasının en büyük sebebidir” dedi.  

‘EMPATİ KURUN’

Ablası Aygül Doku da sosyal medyadan Gülistan’ın bulunması için çağrı yaptı. Abla Aygül şöyle dedi:

“Tam 600 gündür biz Gülistan’ın başına ne geldi, bilmiyoruz. Tam 600 gündür Gülistan nerede diye soruyoruz. Gülistan'a ne olduğu sorusunu 600 gündür yanıtlayan yok. Ben yetkiler başta olmak herkesi bir dakika empati kurmaya davet ediyorum. 600 gündür kızınız hakkında bir haber alamasaydınız ne hissederdiniz?”

DAHA FAZLA