İstanbul Şehir Tiyatroları 11 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

İstanbul Şehir Tiyatroları 11 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 27 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde 1'i yeni olmak üzere 11 oyunla seyirciye açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 27 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde 1'i yeni olmak üzere 11 oyunla seyirciye açılıyor. Salı günü sahne alacak olan, Leyla Nazlı’nın yazıp Lerzan Pamir’in yönettiği “Kısraklı Kadın”, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde ilk gösterimini yapacak.
Bu hafta “Melek”, “Mustafa Kemal’le Bin Gün: Latife”, “Allahaısmarladık Cumhuriyet”, “Kırmızı’nın Hayali”, “Geçit”, “Tatlı Rüyalar”, “Zehir”, “Kısraklı Kadın”, “Düğüm”, “Anneme Artık Dur Lazım”, “Cadı Avı”  isimli oyunlar seyirci karşısına çıkartılacak.

HARBiYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ
Aktirs Melek Kobra’nın günlüklerinden esinlenerek yazılan  “Melek” oyununda kısa bir ömre sığdırılan, büyük aşk ve acılara tanıklık edeceğiz. 1930’ların sanat hayatının içinde bir primadonnanın; uyuşturucu bağımlılığı, hastalık, parasızlık ve yalnızlığa sürüklenişini izleyeceğiz. Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği oyunda Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 27, 29, 31 Ekim tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde izleyici karşısına çıkıyor.

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

Cem Düzova tarafından yazılıp ,Nihat Alpteki’nin yönettiği “Geçit” isimli oyunda Covid-19 önlemleri kapsamında 2 farklı sanatçı ekibi yer alıyor. İlk ekipte Gürol Güngör ve Hasip Tuz, 2. ekipte Emre Narcı ve Müslüm Tamer bulunuyor. 27, 29, 31 Ekim tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesinde seyirci karşısına çıkacak oyunun özeti şu şekilde :  “Çıktıkları yolculukta dağ başında mola veren bir ağa ve maraba, saklandıkları yerden kontrol noktasını izlerler. İki kişi arasındaki ilişki aslında insanlığın varlığından beri mücadele ettiği mülkiyetçilik ve ezen-ezilenlerin hikayesinin özeti gibidir.”

KADIKÖY HALDUN TANER SAHNESİ

Kadın ve erkek dünyasına sıra dışı bir bakışla odaklanan “Zehir” isimli tiyatro  Hollanda, Amerika, İngiltere gibi ülkelerin tiyatrolarında sahnelendi. Lot Vekemans tarafından yazılan oyunu Şaban Ol çevirdi. Oyunda Covid-19 önlemleri kapsamında 2 farklı sanatçı ekibi yer alıyor. İlk ekipte Sevinç Erbulak ve Ahmet Saraçoğlu, 2. ekipte Aslıhan Kandemir ve Eraslan Sağlam sahne alıyor. Oyun, 27, 29, 31 Ekim’de tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor.

ÜSKÜDAR KEREM YILMAZER SAHNESİ

Londra’da şehrinde hastanede bebek bekleyen bir kadının rüya ile gerçek, terk ettiği Anadolu topraklarıyla Batı arasında bocalamalarını büyülü bir ortamda sunan “Kısraklı Kadın” oyunu, daha önce İngiltere, Almanya, İsveç ve Hollanda’da gibi ülke tiyatrolarında sahnelendi. Leyla Nazlı’nın yazıp Lerzan Pamir’in yönettiği; Elçin Atamgüç, Pervin Bağdat, Gökçer Genç, Eylül Soğukçay’ın rol aldığı oyun 27, 29, 31 Ekim tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde ilk gösterimini yapacak.

OYUNLARINI SAHNELEYECEK ÖZEL TİYATROLAR

Bodrum Deneme Sahnes’inin oyunu “Düğüm”, 27 Ekim’de Kedi Sahne Sanatları’nın oyunu “Anneme Artık Dur Lazım”, 29 Ekim’de, Kadıköy Emek Tiyatrosunun oyunu “Cadı Avı”, 31 Ekim’de Ümraniye Sahnesinde seyirci karşısına çıkacak
Tiyatro Ayna’nın oyunu “Mustafa Kemal’le Bin Gün: Latife”, 29 Ekim’de; Tatavla Sahne’nin oyunu “Allahaısmarladık Cumhuriyet”, 31 Ekim’de Fatih Reşat Nuri Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
Pat Atölye’nin çocuk oyunu Kırmızı’nın Hayali, 1 Kasım’da Kağıthane Sadabad Sahnesinde izleyicisiyle buluşacak.
Fabrika Sanat’ın çocuk oyunu Tatlı Rüyalar, 1 Kasım’da Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesinde sahneye çıkacak.

DAHA FAZLA