İstanbul Maratonu'na katılan Boğaziçi akademisyenleri, 'özgür ve özerk üniversite' için koştu

İstanbul Maratonu'na katılan Boğaziçi akademisyenleri, 'özgür ve özerk üniversite' için koştu

43. İstanbul Maratonu’na Boğaziçi Üniversitesinden 200’e yakın akademisyen, mezun ve öğrenci de katıldı ve 'özgür ve özerk üniversite' için koştu.

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olan İstanbul Maratonu 43. kez düzenlendi. İstanbul Maratonu'na katılan Boğaziçililer de, 'özgür ve özerk üniversite için koştu.

Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BUIM) tarafından organize edilen 'Boğaziçi Koşuyor' etkinliği kapsamında 53 Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni, 15 kilometrelik bir parkuru üzerinde 'Özgür ve Özerk Üniversite' yazan tişörtleriyle tamamladı.

Maratona, Boğaziçi Üniversitesi'nden 200’e yakın mezun, öğrenci ve akademisyen katıldı. 

KİPLANGAT İLK KEZ BİRİNCİ

Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42.195 kilometrelik parkurda Kenyalı atlet Sheila Jerotich, 2 saat 24 dakika 15 saniyelik derecesiyle kadınlarda ilk sırada yer aldı. 

Ugandalı atlet Victor Kiplangat ise 2 saat 10 dakika 18 saniyelik derecesiyle erkeklerde ilk sırada yer aldı. Kiplangat, böylece kariyerindeki ilk maraton birinciliğini elde etti.

DAHA FAZLA