İstanbul Maltepe’de 1 Mayıs çoşkusu!

İstanbul Maltepe’de 1 Mayıs çoşkusu!

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü etkinlikleri kapsamında emekçilerin İstanbul’daki buluşma adresi olan Maltepe miting alanında toplanmalar başladı.

İleri Haber

İstanbul’da emekçiler 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için demokratik kitle örgütleri, emek meslek örgütleri, siyasi partiler ve emekçiler buluşma adresi olan Maltepe’deki miting alanına doğru sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı.

13.45

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Maltepe miting alanına giriyor.

13.30

1 Mayıs için on binlerce kişinin bir araya geldiği Maltepe miting alanına girişler devam ediyor. Kitleler, sloganlar eşliğinde miting alanına girmeye çalışırken, alana giren yurttaşlar da halaylar ve türküler eşliğinde 1 Mayıs'ı kutluyor.


13.15

Maltepe'de emekçiler miting alanına giriş yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'da miting alanına geldi.

 

Miting alanına çıkan yollardaki yoğun polis ablukası dikkat çekerken, alana çıkan yollarda trafiğe kapatıldı. Alan girişine arama noktaları kuruldu.

Kentin dört bir yanından gelen yurttaşlar miting alanına gelirken, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de buluşma noktalarında bir araya gelerek saat 11.00’de meydana yürümeye hazırlanıyor.

Ayrıntıları aktaracağız…