İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi'nden Taksim çağrısı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi'nden Taksim çağrısı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Maltepe'de yapılacak etkinliklere izin verilmemesi üzerine bugün 17.00'de Taksim'e çağrı yaptı.

"Sokak" temasıyla düzenlenen 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Maltepe Miting Alanı'nda düzenlenmesi planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne İstanbul Valiliği izin vermedi. Valilik, izin verilmemesinin gerekçesini "halkın huzur ve güvenliğinin, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması" ve "olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi" olarak gösterdi. Kararın ardından İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi ise "26 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'da Taksim'de 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde bir araya geliyoruz!" çağrısında bulundu.

Geçen salı günü Onur Haftası etkinlikleri kapsamında Maçka Parkı'nda düzenlenmesi planlanan piknik, etkinlikten üç saat önce "kamu düzeni" gerekçesiyle yasaklanmış, polis gökkuşağı bayrağı taşıyanları parka almamış ve alandaki LGBTİ+'lara saldırmıştı.

TÜRKİYE, LGBTİ+ OLMAK İÇİN AVRUPA'DA EN KÖTÜ İKİNCİ ÜLKE

İstanbul'daki en kapsamlı LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 2014 yılında yapıldı ve İstiklal Caddesi'nden Tünel'e doğru yapılan yürüyüşe on binlerce kişi katıldı. Ancak bu tarihten sonra bir daha İstanbul'da Onur Yürüyüşü yapılmasına izin verilmedi ve yürüyüşlere polis saldırısı oldu.

LGBTİ+ çatı örgütü Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Birliği'nin (ILGA) Avrupa teşkilatı tarafından hazırlanan ve Avrupa'daki LGBTİ+ üyelerinin yasal ve politik durumlarını mercek altına alan 2021 Gökkuşağı Endeksi'ne göre Türkiye bu yıl da LGBTİ+ olmak için Avrupa'da en kötü ikinci ülke oldu. Türkiye'nin altında ise Azerbaycan bulunuyor.

 

DAHA FAZLA