İstanbul kara teslim...

İstanbul kara teslim...

İstanbul'da kar yağışı kaosu yaşanıyor. Birçok önlem açıklandı, mahsur kalan yurttaşlar var...

İleri Haber

Cuma akşamı başlayan kar yağışı İsanbul'da etkili olurken, alınan önlemler de artırılmaya başlandı. Önlemler kapsamında Trakya'dan ve Anadolu'dan İstanbul'a araç girişlerine izin verilmeyeceği bildirilirken, AVM'lerin de akşam 19.30'da kapanacağı belirtildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 15.30'da sona ereceği duyurulurken, İstanbul'daki otogarlardan çıkışlar ve İstanbul Havalimanından da uçuşar durduruldu. Hadımköy civarlarında ise mahsur kalan yurttaşlar var.

TRAKYA'DAN İSTANBUL'A ARAÇ GİRİŞİNE YASAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur."

ANADOLU'DAN GİRİŞLER DE YASAKLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçların Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletileceğini açıkladı.

KGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

KAMU ÇALIŞANLARININ MESAİSİ 15.30'DA SONA ERECEK

Yerlikaya, kamu çalışanlarının mesaisinin de 15.30'da sona ereceğini açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Kıymetli İstanbullular. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre #İstanbul’da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır.

Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15.30’da sona erecektir."

AVM'LER 19.30'DA KAPANACAK

AVM'lerin de 19.30'da kapanacağını açıklayan Yerlikaya, şu paylaşımı yaptı:

"Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacaktır"

OTOGARLARDA ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Otogarlardan da çıkışlar yarın sabaha kadar durdurulurken, Yerlikaya şu açıklamada bulundu:

"İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur."

UÇUŞLAR DURDURULDU

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul Havalimanı'na giden yollar ulaşıma kapandı. İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı uçuşlara kapatılırken, havalimanı yolunda da kar yağışı nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarını iterek kar birikintisinden çıkarmaya çalıştı. Bazı sürücüler ise kar yağışı ve tipiden kaçarak havalimanı otoparkına sığındı. 

Öte yandan İstanbul Havalimanında uçuşlar yarın sabah saat 04.00'e kadar durduruldu. Türk Hava Yolları (THY) kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'e kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

MAHSUR KALAN YURTTAŞLAR VAR

Öte yandan Arnavutköy-Sazlıbonsa ve Hadımköy arasındaki yolda çok sayıda yurttaşın saatlerdir mahsur kaldığı öğrenildi. Yoğun tipinin yaşandığı bölgede yurttaşların araçlarını yolda bırakıp, yürüyerek Sazlıbosna'ya gitmeye çalıştığı kaydedildi.

 

METRO SEFERLERİ UZATILDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle metro seferlerinin gece saat 02.00'ye kadar devam etmesine karar verildi.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz 02.00’ye kadar uzatılmıştır.M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ve F1 füniküler hatlarımızda 30 dakika, T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika, T5 hattımızda 20 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir" denildi.

KAMU ÇALIŞANLARININ BİR KISMI YARIN İZİNLİ

İstanbul Valisi Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin yarın idari izinli olacağını duyurdu

Valilik açıklamasında, "Kötü hava koşulları nedeniyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışındaki memur, işçi ve diğer personel salı günü izinli sayılacak" denildi.

 

DAHA FAZLA