İstanbul Havalimanı'nın açılışı yine ertelendi

İstanbul Havalimanı'nın açılışı yine ertelendi

İktidarın İstanbul Havalimanı ismin verdiği 3'üncü havalimanı olarak bilinen yeni havalimanının taşınması 3'üncü kez ertelendi.

AKP'nin 29 Ekim 2018'e yetiştirmek için tamamlanmadan açtığı İstanbul Havalimanı'nın taşınması yeniden ertelendi.

Önce 1 Ocak daha sonra 3 Mart olarak duyurulan taşınma işleminin bu kez de 7 Nisan 2019 saat 00:00’da biteceği duyuruldu. Kademeli olacak geçiş döneminde ve sonrasında İstanbul Atatürk Havalimanı (LTBA) ve İstanbul Havalimanı´nın (LTFM) kullanım şartları açıklandı.

3'ÜNCÜ KEZ ERTELENDİ

Bir doğa katliamı ve işçi mezarlığına dönen inşaatın henüz tamamlanmadan açılması, taşınmayı da yeniden erteletti. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na  45 saatlik taşınma süreci; taşınma süreci 5 Nisan 2019 saat 03:00´da başlayıp, 7 Nisan 2019 saat 00:00’da biteceği öğrenildi.

AHL, 7 NİSAN'DA KAPATILACAK

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nın da 7 Nisan 00:00 itibariyle, LTBA tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere kapatılacağı bilgisi verildi.

Bu tarihten itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı (LTBA) müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklerce kullanılacak.

'AYLIK HER GECİKMENİN ZARARI EN AZ 100 MİLYON EURO'

Ertelenme kararıyla ilgili ekonomist Mustafa Sönmez, seçim sonrasına atılan taşınmalardan kaynaklı aylık gecikmelerin en az 100 Milyon Euro olduğunu söyledi.