İstanbul Havalimanı'ndaki tek döviz bürosunda yüzde 25 komisyon uygulaması!

İstanbul Havalimanı'ndaki tek döviz bürosunda yüzde 25 komisyon uygulaması!

İstanbul Havalimanı’ndaki tek döviz ofisi olan İspanya merkezli Global Exchange firması, yüzde 25’i bulan oranda komisyon kesmesine rağmen müdahale gelmiyor.

İstanbul Havalimanı’ndaki tek döviz bürosu olan İspanya merkezli Global Exchange firması, yüzde 25’i bulan oranda komisyon kesiyor.

İspanya merkezli Global Exchange firmasının düşük kurdan döviz bozması İstanbul Havalimanı’nda yolcuları çıkarırken ilgili mercilerden müdahale edilmemesi vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, İstanbul Havalimanı’nda farklı noktalarda tek bir firma adı altında faaliyet gösteren Global Exchange, döviz alış fiyatlarını yüzde 25 daha düşük yaparak her gün yüzbinlerce TL haksız kazanç elde ediyor.

Vatandaşların ve yolcuların itirazlarına rağmen, yetkili mercilerden müdahale edilmemesi sebebiyle dörtte bir gibi yüksek bir komisyon bedeli ödemek zorunda kalan yolcular duruma isyan ediyor.

Güncel kurun çok altında değere döviz bozan Global Exchange firmasının Antalya Havalimanı’nda da faaliyet gösterdiği ve burada da yüksek komisyon bedeli ile çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı’nda bugünkü değeri 6.30 TL civarında olan Euro kurunu 5 TL’den alan Global Exchange, Antalya’da aynı euroyu  4.70 TL’den alıyor.

Dolarda ise İstanbul’da alış kuru 4.50 iken Antalya’da kur 4.22 TL olarak işlem görüyor.

Döviz satışında ise İstahbul’da Euro 7.35 TL’den dolar ise 6.60 TL’den gerçekleştiriliyor.