İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine ilişkin Dev Yapı İş'ten açıklama

İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine ilişkin Dev Yapı İş'ten açıklama

İstanbul Havalimanı'nda 19 yaşındaki işçi Mehmet Aydın'ın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesi sonrasında 300 işçi, gereken önlemlerin alınması için iş bırakma kararı aldı.

İstanbul Havalimanı'nda DHL kargo firmasının alt yüklenici firması Berko inşaatta havalandırmacı olarak çalışan 19 yaşındaki Mehmet Aydın, dün asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Şantiyede iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını söyleyen işçiler, yürüyüş yolundaki karanlıkta asansör boşluğunun kapatılmadığını ve sabitlenmediğini belirterek, Van'dan çalışmak için gelen Mehmet Aydın’ın akşam mesaisinden çıkarken karanlıkta merdiven girişi zannedip önlem alınmayan asansör boşluğuna yönelmesinden dolayı düştüğünü söyledi. İşçiler, yürüyüş yollarında aydınlatma ve ışık olmadığını için cep telefonu ışığı ile yürüdüklerini belirtti. 

ÖNLEM ALINMAZSA İŞ BAŞI YAPMAYACAKLAR

Mehmet Aydın'ın çalışma arkadaşları yaşanan iş cinayetine tepki göstererek, 4 Kasım Pazartesi gününe kadar gerekli önlemler alınmazsa iş başı yapmayacaklarını söyledi.

DEV YAPI İŞ: DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARI, PATRONLARI CEZASIZLIK ZIRHIYLA KORUYARAK ÖLÜMLERİN SÜRMESİNE NEDEN OLUYOR

Konuya ilişkin Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) tarafından yapılan açıklamada devletin ilgili kurumlarının, patronları cezasızlık zırhıyla koruyarak, gerekli denetim ve cezai yaptırımları uygulamayarak, ölümlerin sürmesine neden olduğu belirtildi.

“Yaşanan iş cinayetlerini durduracak en etkili güç işçilerin örgütlü olmasıdır. Bizler de örgütlülüğü daha da büyütemediğimiz, işçilerin büyük çoğunluğu bu ölümüne çalışma düzeninde karşı savunmasız kaldığı için ölmeye devam ediyor. Biz Dev Yapı İş olarak inşaat işçileri içinde örgütlenme çalışmamızı tüm gücümüzle yürütecek, işçileri savunmasız bırakmayacağız” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Tüm deneyimler göstermiştir ki bu ölümler biz örgütlenmedikçe devam edecektir. Şantiyelerde işçi sağlığı ve işçi güvenli kurallarını biz işçiler örgütlendiğimizde, yan yana geldiğimizde sağlanır. Yaşamak Ve Yaşatmak İçin Örgütlen!”