İstanbul Havalimanı'nda bir iş cinayeti daha

İstanbul Havalimanı'nda bir iş cinayeti daha

İstanbul Havalimanı'nda 9 günlük TIR şoförü olan Sefahattin Bozkurt, yükleme yapan vincin halatının kopması sonucu hayatını kaybetti.

İş cinayetleri ve hak gasplarıyla gündeme gelen İstanbul Havalimanı'ndaki Türk Hava Yolları (THY) şantiyelerinde, 9 günlük TIR şoförü olan Sefahattin Bozkurt (60) yükleme yapan vincin halatının kopması sonucu yaşamını yitirdi.

Sigortasız çalışan ve iki çocuk babası olan Bozkurt’un oğlu, babasının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, “Vinçleri yönlendiren bayrakçıları olurmuş. Onlar yokmuş. Saha sorumlusu ifadesinde sorumluluk kabul etmemiş. Dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi. 

Emekli olan fakat ailesinin geçimini sağlamak için havalimanındaki inşaatta TIR şoförü olarak çalışan Sefahattin Bozkurt’un oğlu, iş cinayetinin olduğu 13 Temmuz'da dört kişinin ifadesinin alınıp serbest bırakıldığını söyledi. 
 
'GÖZ GÖRE GÖRE DEVAM ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Babasına yardımcı olmak için yanında şantiyelere kendinin de gittiğine değinen Bozkurt’un oğlu, “Şantiyelerde az çok neyin, nasıl, ne şekilde olması gerektiğini biliyorum. Babam yıllardır bu işin içinde olan biriydi. Yükleme yapılırken o bölgede olunmaması gerektiğini adı gibi bilirdi. Olayın olduğu gün yükleme yapılırken neden oradaydı? Neden uyarılmadı? O vinç operatörü babamı orada nasıl görmedi? Görmüş olduğunu varsayıyorum. Göz göre göre babam o bölgedeyken yüklemeye neden devam ettiğini düşünüyorum. Bu soruları kendime sorup sorup duruyorum” ifadelerini kullandı. 

'BABAMDAN MAHRUM KALDIM'

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, askerde olduğu için en son 4 ay önce babasını gördüğünü söyleyen Bozkurt’un oğlu, son görüşmesinin de telefonla olduğunu anlattı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Halimi hatırımı sorardı. Keyfimin olmadığı zamanlar belli etmemek için çok uğraşırdım ama baba olmak öyle bir şey ki anlardı sesimden, konuşmamdan. O telefon kapanıncaya kadar neşemi, keyfimi yerine getirmiş olurdu. Şimdi bunlardan mahrum kaldım. Babamın gözünün arkasında kalmaması için, ailem için elimden gelen her şeyi yapacağım, babamdan bize kalan en önemli şey ailemiz, babamın hakkını sonuna kadar arayacağız. Bu olaydan sorumlu olan şahısların cezalarını almaları için elimizden geleni yapacağız.”