İstanbul Havalimanı'nda ağır yaralanan işçinin durumu kritik: 'Göz göre göre ölüme sürüklediler'

İstanbul Havalimanı'nda ağır yaralanan işçinin durumu kritik: 'Göz göre göre ölüme sürüklediler'

Açılışı yapılmadan önce kötü çalışma koşullarına karşı işçilerin eylemlerine sahne olan İstanbul Havalimanı'nda bir işçi 15 metreden düşerek ağır yaralandı. Konuyla ilgili konuşan işçinin eski çalışma arkadaşı "Göz göre göre ölüme sürüklediler” dedi.

İstanbul 3’üncü Havalimanı’nda İple Erişim Teknisyeni olarak çalışan ve çalıştığı esnada 15 metre yükseklikten yürüyen banda düşerek ağır yaralanan Mustafa Ateş'in durumu ciddiyetini koruyor. Eski çalışma arkadaşı Baver Bektaş, Ateş'in göz göre göre ölüme sürüklendiğini savundu.

 

İstanbul 3’üncü Havalimanı’nda İple Erişim Teknisyeni olarak çalışan Mustafa Ateş (30); 26 Nisan’da 15 metreden düşerek ağır bir şekilde yaralandı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ateş’in durumu ciddiyetini koruyor. 

'AİLESİNE HABER VERİLMEMİŞ'

Ateş’in kaza geçirdiğini öğrenir öğrenmez hastaneye geldiğini ifade eden eski çalışma arkadaşı Baver Bektaş, “Kaza yaşandıktan sonra Ateş’in ailesine haber verilmemiş. Hastaneye gelerek Ateş’in hakkında bilgi almak istedim; ancak hastane olayın adli vaka olduğunu gerekçe göstererek birinci dereceden ailesi olmadan herhangi bir bilgilendirmeyi yapmayacaklarını söyledi” dedi. 

Kazayı daha sonra öğrenen Ateş’in ailesinin de hastaneye geldiğini ifade eden Bektaş, onlara da sağlıklı bilgi verilmediğini ifade ederek, “Şuana kadar bilgilere göre 2-3 kez tomografisi çekilmiş. Normalde bir kişinin belli aralıklarla 2 kez tomografisi çekilir. 3 kez çekilmesi çok risklidir. Bu da hasta bir kişinin kanser olma riskini arttırıyor” diye belirtti.

‘KAZANIN DUYURULMASINI İSTEMİYORLAR’

Doktorun kendilerine bir bilgi vermediğini sözlerine ekleyen Bektaş, “Havalimanında daha yeni açılmışken böyle bir kazanın duyurulmasını istemedikleri için bize herhangi bir şey söylemiyorlar. O yüzden tedirginiz. Onlara öfkeliyiz ve sinirliyiz. Canımız orda çünkü” diye konuştu.

‘GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME SÜRÜKLEDİLER’

Kendisinin de eskiden havalimanında çalıştığını aktaran Bektaş, “Orada halen çalışan arkadaşlarından elde ettiği bilgilere göre, Ateş’in 3 tane çelik sapan ile bağlı olması gerekirken 2 tane çelik sapan olduğunu öğrendik. Hem ihmal var hem de iş baskısını artırıyorsun. Bu kişinin zaten hata yapması kaçınılmaz. Yani göz göre göre ölüme sürüklediler” şeklinde konuştu.