İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde yangın: Bir işçi hayatını kaybetti

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde yangın: Bir işçi hayatını kaybetti

Konteynerde kalan Umut Oydaş hayatını kaybetti, 3 işçi ise hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı&Yapı Yapı ve RK Mühendislik şirketlerine ait olan işçi koğuşlarında yangın çıktı. Yangında, Umut Oydaş hayatını kaybetti, 3 işçi ise hastaneye kaldırıldı.

Ümraniye'de inşaat şantiyesinde çalışan işçilerin kaldığı konteyner evlerde yangın çıktı. Yangında Umut Oydaş hayatını kaybederken, dumandan etkilenen 3 işçi hastaneye kaldırıldı. Yangın itfaiyenin çalışması sonucu söndürüldü.

Yangın, saat 02.00 sıralarında Finanskent Mahallesi'nde bulunan inşaat şantiyesindeki konteyner evlerde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın sonrası alevler, kısa sürede işçilerin bulunduğu konteyner evleri sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İşçiler, konteyner evleri terk ederken, bu sırada dumandan etkilenen 3 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yangın uzun süren çalışmaların ardından itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü.

BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İtfaiyenin müdahalesi tamamlandıktan sonra inceleme yapan ekipler, konteyner evlerde bir işçinin cansız bedenine ulaştı. Yangında hayatını kaybeden işçinin cansız bedeni, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan işçilerin tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

PROJEDE, AKP'YE YAKIN İSİMLER BULUNUYOR

Muhalefet tarafından rant projesi olarak nitelendirilen İstanbul Finans Merkezi projesinde, AKP'ye yakın isimlerin milyarlarca liralık "yatırımı" bulunuyor.