İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Eylül çağrısı

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Eylül çağrısı

İstanbul’un 1 Eylül Dünya Barış Günü programı, Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. 1 Eylül için Kadıköy iskelesinde buluşma çağrısı yapıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Beyzade Sayın, “Çatışmaların bedelini, savaşları çıkaranlar değil yoksullar, ezilenler, emekçiler ödüyor” diyerek, sürdürülen savaş politikalarına dikkat çekti.

Sayın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye dair temel kazanımlar her gün biraz daha yok ediliyor. Libya’da, Suriye’de ve bölgede yaşanan sorunlar konusunda da emperyalistler ve iktidarlar rant ve paylaşım çerçevesinde oyalama, inkar ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ediyorlar, çatışmaları derinleştiriyorlar.

Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, bir arada yaşama irademizi de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar.

Emperyalistlerin müdahaleleri bölge ile sınırlı kalmıyor, Doğu Akdeniz başta olmak üzere Ermenistan-Azerbaycan ülkelerine kadar uzanıyor. Birçok ülke ile yapılan İkili Ticaret Antlaşmaları eliyle ülkelerin iç işlerine müdahalelerin önü açılıyor. Öte yandan yeni zenginler yaratmak ve krizleri aşmak için yeni savaşların, çatışmaların fitilleri ateşleniyor.

Bu karamsar tabloyu tersine çevirmenin yolu elbette eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinden, geçiyor.

Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesine ve süreklileştirilmesine ihtiyaç var. Barış, uğruna mücadele edilmesi gereken, kazanılması gereken politik bir mücadele başlığıdır. Bu uğurda atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine doğru da biraz daha götürür.  Çünkü tüm halklarla barış içinde yaşanmasını istemek ve kendi ülkemizde eşit, demokratik, özgür ve barış içinde yaşamak için mücadele etmek insan olmanın gereğidir.

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri olarak; savaşlarda, çatışmalarda yitirilen milyonlarca insanın anısı önünde saygıyla eğilirken mücadele başlıklarımızdan birinin Barış mücadelesi olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyoruz.

Tüm halkların eşit, özgür ve insanca yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için emek ve demokrasiden yana olan herkesi 1 Eylül Dünya Barış Gününü “Adalet, Yaşam, Özgürlük İçin Barış” şiarıyla,  Kadıköy Beşiktaş İskelesi Önünde saat 18:30’da yan yana,  omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.