İstanbul Eczacı Odası: Salgınla mücadelede 72 canımızı kaybettik

İstanbul Eczacı Odası: Salgınla mücadelede 72 canımızı kaybettik

İstanbul Eczacı Odası, Covid-19 salgını sürecinde eczacıların yaşadığı sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı.

İleri Haber

İstanbul Eczacı Odası’ndan yapılan açıklamada, 51 eczacı, 19 eczane teknisyeni, 1 öğretim üyesi, 1 eczacı odası personelinin pandemi ile mücadelede yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, “Covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması yanlışından ise an önce dönülmelidir” denildi.

İstanbul Eczacı Odası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde eczacıların yaşadığı sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı.

İktidarın maske, dezenfektan, ateşölçer gibi malzemelerin temini konusundaki yanlış politikaları sonucunda eczacıların hedef haline getirildiği, kolluk kuvvetlerinin denetimlerinde cezalar kesildiği belirtilen açıklamada, bu politikaların halk sağlığını da tehdide maruz bıraktığı ifade edildi.

Açıklamada, salgın sürecinde eczacıların taleplerinin yok sayıldığı, pandemi kurullarında yer verilmediği de hatırlatılırken, ekonomik kayıplarla ilgili herhangi bir devlet desteği verilmemesine de dikkat çekildi.

’72 CANIMIZI KAYBETTİK’

“10 temmuz 2021 itibariyle 51 eczacımızı, 19 eczane teknisyenimizi, 1 öğretim üyemizi, 1 eczacı odası personelimizi , toplamda 72 canımızı pandemi ile mücadelede kaybettik. Süreçteki en büyük isyanımız bu savaşta alınması gereken önlemlerin çeşitli kaygılarla ötelenmesi, kontrolsüzlüğü sonucu yitirdiğimiz bu canlar adınadır” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

‘COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN’

Her biri bu ülkenin bir değeri olan ve hiç kolay yetişmeyen bu canlarımızın, Covid-19 ile mücadele ederken can vermelerine rağmen yine de Covid-19’un  meslek hastalığı sayılmaması yanlışından ise bir an önce dönülmelidir.

Özetle, elbette yaşanmamış bir süreç olmaması nedeniyle Covid-19 pandemisi  meslektaşlarımız için de ülkemiz ve dünya için de  çok zorlu, krizler ve kaosla dolu bir süreç olmuştur. Ancak  bu noktadan itibaren yapılması gereken doğru tespitlerle sürecin kayıt altına alınmasını,  objektif bakış açısıyla hatalardan ders çıkartılmasını sağlamaktır.  Bu hem kaybettiğimiz canlarımıza hem de insanlığın geleceğine borcumuzdur. 

DAHA FAZLA