İstanbul Boğazı'nda iki kuru yük gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nda iki kuru yük gemisi çarpıştı

Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Olayda yaralanan olmazken, Kıyı Emniyeti gemilerin Büyükdere Demir Sahası’na demirletildiğini açıkladı.

Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Olayda yaralanan kimsenin olmadığı belirtilirken, bölgeye kurtarma römorkörleri yönlendirildi.

Kaza sonucu gemilerde maddi hasar meydana gelirken, Kıyı Emniyeti'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Kocaeli'den Karadeniz Ereğli'ye giden 90 metre boyundaki TAHSİN İMAMOĞLU ile Gemlik'ten Rusya'ya giden 128 metre boyundaki RUSICH 10 adlı 2 kuru yük gemisinin Yeniköy önlerinde çatışması sonucu KIYEM-5, KEGM-3 botlarımız, KURTARMA-11 ve 14 römorkörlerimiz bölgeye yönlendirildi.

RUSICH-10 ve TAHSİN İMAMOĞLU isimli gemiler Gemi Trafik Hizmetleri koordinasyonunda, KURTARMA-11, KURTARMA-14 römorkörlerimizin refakatinde kılavuz kaptanlarımız eşliğinde Büyükdere Demir Sahası’na emniyetle demirletilmiştir."

BOĞAZ'DA İKİNCİ KAZA

Kıyı Emniyeti tarafından yapılan açıklamada Boğaz'da ikinci bir kaza daha gerçekleştiği bildirildi. Kuru yük gemisi ile balıkçı teknesinin çarpıştığı ve VOLZHSKIY-40 isimli geminin Ahırkapı Demir Sahası’na demirletildiği belirtildi.