İstanbul Barosu, 'Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü' kurulmasına karşı dava açtı

İstanbul Barosu, 'Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü' kurulmasına karşı dava açtı

İstanbul Barosu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kendisine bağlı 'Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü' kurmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek dava açtı.

İstanbul Barosu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 'Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü' (THK) kurulmasının iptali için dava açtı. Sözcü'de yer alan habere göre, Danıştay'a verilen dilekçede, THK kurulması kararının anayasaya aykırı olduğu belirtildi. 

Dilekçe de ayrıca, “Teşkilat bünyesinde böyle bir birim kurulabilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir” ifadesi yer aldı.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: 

“İçeriği, amacı, teşkilat yapısı, kime bağlı ve sorumlu olacağı, personel sayısı, unvan ve rütbeleri gibi hiçbir unsuru belli olmayacak şekilde İstanbul'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulması işlemi sebep, konu ve amaç yönünden hukuka aykırı olduğu gibi hukuki belirlilik ilkesine de aykırıdır.”

Emniyet Genel Müdürülüğü, kendi bünyesinde Ankara’da da 500 personelle Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’nün kurulduğunu, 20 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul’da da 500 personelle Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’nün kurulduğunu açıklamıştı.