İstanbul Barosu seçimleri protestoyla başladı

İstanbul Barosu seçimleri protestoyla başladı

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda henüz görevdeki başkan Mehmet Durakoğlu konuşması sırasında protesto edildi. Ankara Barosu Genel Kurulu’nda konuşan özgürlükçü ve sol avukatlar hak ihlallerine değindi. Milliyetçi avukatlar ise 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganını attı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan genel kurulu yeterli imzanın toplanması üzerine saat 11.30 sıralarında başladı. Genel kurulda ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanı seçildi. Divan Başkanlığı'na Şeref Kısacık oy birliğiyle seçilirken, Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla da açıldı.

10 adayın başkan olmak için yarıştığı genel kurulda mevcut baro başkanı Mehmet Durakoğlu üyelere seslendi. Durakoğlu konuşmasına yarın yapılacak seçimlerde adaylara başarılar dileyerek başladı. Bu sırada “Özgürlükçü Demokrat Avukatlar" grubu üyeleri ellerinde “Savunmada Taviz Çok Çünkü Siz Varsınız" yazılı dövizlerle salona girdi. Bu sırada salondaki bazı avukatlar alkışlarla protestoya tepki gösterdi. 

İLK KEZ 10 ADAY

İstanbul Barosu 2018 Olağan Genel Kurulu kapsamında yapılacak olan seçimlerde 2’si kadın 10 aday başkanlık için yarışacak. Yarın yapılacak seçimlerde yarışacak isimler şöyle; 

Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan Eren Keskin, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu'ndan Hasan Kılıç, Avukat Hareketi'nden Başar Yaltı, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi'nden Talat Canbolat, Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yılmaz, Ortak Hedef Platformu'ndan Cem Kaya Karatün ile Bağımsız adaylar Fikret İlkiz ve Çiğdem Koç. 

ANKARA BAROSU GENEL KURULUNDA DENİZ GEZMİŞ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ 

Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu’nu Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılıyor. İki gün sürecek olan baro seçimlerinde 3 aday yarışırken, baro başkanlarının konuşması ardından söz alan avukatlar mesleklerine ve Türkiye’deki siyasi gelişmelere dair sözlerini söyledi.
 
Seda Türkmen, işçi avukatlar kurulu adına konuştuğunu söyleyerek, “İşçi avukatlar vardır demeye geldik” diye konuştu. Baroların bugün patron avukatlarının çıkarlarını koruyan ve onlara hizmet eden bir alan olduğunu dile getiren Türkmen, “Bizim mücadelemiz işçilerle birleşirse gelişir. Bizler 3’üncü Havalimanı işçileri, performans ile mücadele eden doktorlarla aynı yerdeyiz. Hak verilmez, alınır” dedi. 
 


 
‘FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA’
 
ÖÇAV üyesi avukat Murat Yılmaz, AKP’nin Türkiye’yi bitirdiği gibi Demokrat Sol Avukatlar grubunun da baroyu bitireceğini dile getirerek, Deniz Gezmiş ,Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’a "terörist" denmesini protesto etti. Yılmaz, “Onlar emperyalizme karşı 6’ınc filoyu denize dökenlerdir“ diye tepki gösterdi. Milliyetçi Avukatlar grubu üyesi avukatlar, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları ve bozkurt işaretiyle Yılmaz'ı engellenmeye çalıştı. Bunun üzerine ÖÇAV ve Demokrat Sol Avukatlar (DSA) tarafından, “ Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile karşılık verildi.
 
Yaşanan gerginlik divan üyeleri tarafından engellendi.