İstanbul Barosu önünde dayanışma eylemi: 'Savunma durdurulamaz'

İstanbul Barosu önünde dayanışma eylemi: 'Savunma durdurulamaz'

Akşam saatlerinde Taksim’de bulunan İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, Ankara'da baro başkanlarına yönelik saldırı ve engelleme girişimini protesto etti.

Tilbe Akan

Baro başkanlarına Ankara girişindeki engellemeye tepki gösteren avukatlar İstanbul Barosu önünde bir dayanışma eylemi yaptı. Eylemde, "Savunma durdurulamaz" vurgusu yapıldı.

AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'nun değiştirilmek istenilmesine ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı, 80 ilin baro başkanının Ankara'ya başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne, Eskişehir yolunda polis tarafından saldırılarak avukatların Ankara’ya girişleri emniyet güçlerince hukuksuz bir şekilde engellendi.

Yaşanlara tepki olarak İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlatılan eylemin ardından birçok şehirde saldırıya tepkiler büyüdü. Akşam saatlerinde Taksim’de bulunan İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar saldırıyı protesto etti. "Feyzioğlu istifa", “Faşizme karşı omuz omuza”, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz", “Savunma susmadı susmayacak” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atılan eyleme İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da destek verdi.

'HALKIN HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMASI DEMEKTİR'

Eylemde konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Moroğlu iktidara seslenerek, "Bu taslağı hazırlamadan önce bizimle paylaşın, bu bizim meselemizdir. Sadece mesleki mesele değil, halkın hak arama özgürlüğünün kısıtlanması demektir bu. Çocuk istismarına yol vermek demektir bu. Kadına şiddeti savunamayacak hale getirmek demektir bu." dedi.

OTURMA EYLEMİ YAPILDI

Moroğlu'nun konuşması ve saloganların ardından avukatlar, baro önünde oturma eylemine başladı.

AHMET ŞIK: BAROLARA DİZ ÇÖKTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

İleri'ye konuşan Milletvekili Ahmet Şık ise "Yargının diz çökmüş haliyle yetinemeyen iktidar, yargının parçası olan barolara diz çöktürmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

EYLEMLER YARIN DEVAM EDECEK

Eylem sonunda yapılan duyuruda, yarın 12.30'da üç büyük adliyede, 18.30'da ise yine İstanbul Barosu önünde dayanışma buluşmalarının devam edeceği belirtildi.