İstanbul, Ankara ve İzmir'de YKS'ye girecek öğrenci, veli ve görevlilere ulaşım ücretsiz

İstanbul, Ankara ve İzmir'de YKS'ye girecek öğrenci, veli ve görevlilere ulaşım ücretsiz

YKS'nin yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir belediyelerinden ücretsiz ulaşım uygulamasına karar verildi. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de ulaşım ücretsiz olacak. Öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecek.

İSTANBUL

İstanbul'da YKS'ye girecek öğrenciler ve sınav görevlileri, toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek.

İETT'nin yaptığı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla YKS'ye girecek öğrenci ve görevlilerin sınav merkezlerine ulaşımı ücretsiz olacak.

Öğrenciler ve görevliler belgelerini göstererek, ÖSYM'nin belirlediği sınav bitiş saatine kadar, İETT otobüsü, metrobüs, Şehir Hatları vapurları, tramvay, hafif metro, metro, füniküler, Otobüs AŞ otobüsleri ve özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle toplu taşıma araçlarının öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine hafta sonu ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, YKS'nin yapılacağı 27-28 Haziran'da öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri, EGO Genel Müdürlüğü'ne ait Ankaray, otobüs ve metrolardan ücretsiz yararlanabileceği ifade edildi.

Sınavın yapılacağı tarihlerde, EGO otobüsleri ve raylı sistemler tam kapasite çalışacak.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilerin ve sınav görevlilerinin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için hafta sonu toplu ulaşım araçlarının sefer sayılarını da artırdı.